Pravidla pro dokonale vysáté podlahy. Znáte je?

18.08.2017 | Bydlení a design

Každý z nás musí podlahy ve svém bytě pravidelně podrobovat péči vysavače. A tak by se dalo předpokládat, že máme správnou techniku vysávání prostě v krvi. Jenže to tak vůbec nemusí být! Pro dokonale čisté podlahy je třeba znát několik základních pravidel, která se vyplatí při vysávání dodržovat.

Schválně, kolik z následujících tipů tak docela nedodržujete!

Pro ještě efektivnější úklid

Prachovka je nutnost


S pomocníkem, jakým je Silence Force Multi-Cyclonic od Rowenty, je radost uklízet.

Ještě než uchopíte do ruky vysavač, otřete prach v bytě. Pokud byste to udělali naopak, spadaný prach při otírání skončí na čisté podlaze – a vy budete muset začít znovu. Navíc při luxování neotřený prach ještě rozvíříte, takže na pořádný úklid můžete zapomenout.

Kde začít

S vysáváním začínejte na té straně místnosti, jež je naproti dveřím. Během úklidu se pak postupně ke dostanete k východu z pokoje.

Jak vysávat

Mějte na paměti, že při samotném vysávání byste měli používat plynulé, dlouhé tahy vysavačem, a to v obou směrech, tedy dopředu i dozadu. Tahy by se měly částečně překrývat, aby byl zajištěn dokonalý úklid.

Všechno z cesty

Při vysávání platí, že cokoli je možné přístroji odstranit z cesty, to byste měli skutečně odstranit (lehčí kusy nábytku apod.). Jinak budete s prachem bojovat neustále.

Pozor na sáček

Jestliže máte doma sáčkový vysavač, pamatujte, že sáček byste měli měnit v okamžiku, kdy dojde k jeho naplnění asi ze dbou třetin. Nikdy nenechávejte sáček zcela naplnit! Sníží se totiž výkonnost přístroje. U bezsáčkových modelů dobře hlídejte nádobu na prach a v případě potřeby ji vysypte.

Výkonný vysavač je základ

Základem dokonalého úklidu je samozřejmě opravdu výkonný vysavač, který si poradí s každou nečistotou a snadno odstraní i ta nejmenší zrnka prachu. Takovým je i Silence Force Multi-Cyclonic od Rowenty, který je navíc ve srovnání s jinými vysavači i úžasně tichý, takže nehrozí, že byste při úklidu budili sousedy nebo děsili domácí mazlíčky. A právě tento vysavač vyzkoušelo 20 z našich testerek. Jak se jim při úklidu osvědčil?


Dokonalý design a bezkonkurenční výkon. I to je Silence Force Multi-Cyclonic od Rowenty.

Jsem z vysavače nadšená a se mnou celá rodina. Je opravdu velmi tichý a má vynikající sací výkon. Překvapilo mě bohaté vybavení  4 hubice (z toho 2 turbo  malá a velká), 2 násady a na hadici integrovaný vysunovací kartáček na prach, což je úžasně praktická vychytávka. Sestavování tyče a kartáčů nebo tyče a hadice je velmi jednoduché, krásně zaklapnou do sebe nebo zmáčknu tlačítko a lehce je odpojím. Ale co mě úplně dostalo, tak kvalita vysávání. I když už jsme měli vysáto starým vysavačem, tak to množství prachu, které dokázal vytáhnout ještě tento vysavač, bylo překvapující. Vyzkoušela jsem všechny hubice a vedou turbo kartáče. Klasická univerzální hubice mi po koberci s delším vlasem skákala a na koberec s nízkým vlasem se "přicucla" tak, že jsem to skoro nemohla utáhnout. Na peršanu bez problémů. Ostatní podlahy vysává také dobře a s klasickou hubicí se dostanu opravdu všude - do hůře přístupných míst  pod schody, pod postel, do rohů atd. Má dlouhou přívodní šňůru,“ pochvalovala si testerka Larila.

Překvapila mě tichost, zpočátku jsem myslela, že vysavač vůbec nefunguje. Jak řekl manžel, má opravdu silný tah a podle obsahu nádobky uklidil opravdu hodně prachu. Vyzkoušela jsem všechny nástavce a jsem opravdu velmi spokojená. I vzhledově je opravdu krásný a vkusný, relativně lehký, kabel je krásně dlouhý, vysaju z jedné zásuvky celý byt, což s vysavačem, který mám nejde a musím měnit zásuvky. Opravdu takový mazlíček,“ rozplývala se testerka sipeji.

Tento vysavač mě příjemně překvapil  je lehký, snadno se řídí jednou rukou a druhou tak využívám na odklízení překážek. Má hodně příslušenství  nejlepší z nich je úzký kartáčový vyklepávač  tedy jeden velký na koberce a jeden malý  úzký. Ten mě uchvátil  krásně jsem se vešla do míst za gaučem, za postelí atd. Je opravdu málo hlučný, což mě překvapilo  myslela jsem, že nemůže mít takový tah, ale v pohodě vysál vše co kde bylo  na nějakých běhounech jsem musela jet pomaleji, ale vysálo se vše. Opravdu doporučuji,“ přidala se vendy.z.


Také bohaté příslušenství si naše testerky chválily.

Jsem vysavačem naprosto uchvácená. To, že je opravdu tišší než ostatní vysavače, je celkem jasné už z názvu. Není teda úplně tichý ale v porovnání s vysavačem co mám doma je vysávání opravdu mnohem příjemnější. Turbo kartáč je teda fakt bomba. Zkoušela jsem koberec vysát normálním tyčovým vysavačem, co používám denně, a pak na to vzala ještě turbokartáč a nečekala bych, že bude v nádobě na odpad tolik prachu. Z toho jsem si docela sedla na zadek a zvažuje určitě výměnu tyčového vysavače. Další kartáče na různé povrchy jsou fajn nemám je tolik vyzkoušené. Za mě vede turbokartáč. Další věc, co je teda super, je celý systém sestavování. Jde to krásně bez problémů, jen zmáčknu lehce čudlík a odeberu kartáč, vyměním za jiný nebo prostě rozložím celý vysavač. A jako poslední věc mě tedy velice vyhovuje madlo na hadici pro lepší úchop při vysávání. Celý vysavač je poměrně kompaktní, takže uskladnění nebude problém,“ shrnula testerka sarka8752.

Hodnocení všech testerek si můžete přečíst ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat