Dřevěná podlaha jako nová. Jak o ni pečovat?

02.11.2017 | Bydlení a design

Máte v bytě dřevěné podlahy? Pak jistě víte, že vyžadují o něco jemnější péči než například podlahy pokryté liem. Správná údržba totiž může významně ovlivnit životnost vaší podlahy a prodloužit její krásu. Jak na ni?

Pravidla pro vytírání


Při mytí dřevěných podlah spoléhejte pouze na specializované čisticí prostředky. Takovým je i Sidolux Expert s arganovým olejem.

Je jasné, že dřevo a voda není nejlepší kombinací. Pokud to s ní totiž přeženete a dřevo bude s vodou v dlouhodobém kontaktu, může dojít k poškození povrchu podlahy, jejímu promáčení a často i plesnivění. Pokud tedy něco vylijete, okamžitě tekutinu pečlivě setřete.

Ačkoli voda nemusí dřevu prospívat, neznamená to, že byste neměli dřevěnou podlahu vytírat. Právě naopak! Jednou týdně na ni pusťte mop či hadr s vodou a speciálním prostředkem na mytí dřevěných podlah a dopřejte dřevu důkladnou očistu. Jen se vždy ujistěte, že je hadr či textilní část mopu důkladně vyždímaná. Podle odborníků by měla podlaha zcela vyschnout během 60 vteřin.

Rovněž na čisticím prostředku záleží. Vyhněte se přípravkům se silnou domašťovací silou (nevhodné jsou například prostředky na mytí nádobí), které by mohly narušit ochrannou vrstvu dřevěné podlahy. Raději proto vsaďte na specializované prostředky, jež jsou přímo určeny k péči o dřevěnou podlahu.

Konec nečistot i šmouh

Čisticím prostředkem, který poskytne vaší podlaze šetrnou péči, ale zajistí její dokonalou čistotu, je Sidolux Expert s arganovým olejem. A právě ten mohly vyzkoušet i naše testerky. Jak v testování Sidolux obstál?

„Sidolux jsem vyzkoušela poprvé. Máme doma plovoucí podlahy a dlažbu. Překvapilo mě, jak snadno lze připravit a také konzistence přípravku. Zkusila jsem dávkování dle návodu a spokojenost, podlahy krásně vytřené, příjemná vůně, olejíček se v horké vodě krásně rozpustil. Poté jsem zkusila i poloviční dávku a také splnila očekávání. Určitě přípravek budu nadále používat, a jelikož je cenově dostupný, tak jej zakoupím, zhodnotila testerka mikinna20.


Sidolux Expert s arganovým olejem si naše testerky nemohly vynachválit.

„Po umytí podlahy, jsem opravdu nestačila koukat. Konečně jsem umyla podlahu bez šmouh a map. Takže jsem měla opravdu skvělý pocit, že jsem odvedla dobrou práci. A hlavně podlaha tím olejem jistě bude i trošičku ošetřena, navíc i pár dnů po umytí podlaha byla stále jako čerstvě umytá a dům neskutečně prokoukl. Takže za mně nejlepší saponát na podlahu, co jsme zatím měli. A cenově je naprosto dostupný. Takže určitě si jej znovu koupím. Mohu opravdu doporučit všem, co chtějí mít opravdu leské krásné podlahy,“ neskrývala nadšení testerka Jessi.

„Sidolux Expert se snadno používá, je hustý a moc hezky voní. Podlaha se s ním dobře myje - nečistoty se odstraňují mnohem lehčeji a lépe. Po uschnutí je podlaha neklouzavá, příjemná. Určitě vyzkouším i další přípravky od Sidoluxu,“ napsala testerka majkyyx.

„Sidolux Expert s arganovým olejem na podlahy opravdu úžasně voní, skoro jsem měla chuť ho použít jako pěnu do koupele:) Přípravek se dobře rozpouští a velmi snadno používá. Vytřela jsem opakovaně celý byt za použití mopu a musím uznat, že naše plovoucí podlaha se opravdu leske, nikde nejsou žádné fleky ani šmouhy a náš králíček si také nestěžuje,“ shrnula testerka BaraM.

Hodnocení všech testerek najdete ZDE.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:44
139 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:42

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat