Největší nástrahy předvánočního úklidu. Nenechte se zaskočit

A je to tu zase. Jako by to nebylo teprve nedávno, kdy jsme se „bavili“ jarní úklidem, už se pomalu blíží ten vánoční. Ačkoli většina z nás uklízí po celý rok, před svátky si na vypulírované domácnosti zakládáme tak nějak víc. Jak úklidem nestrávit více času, než je nutné?

Následující triky pomohou s těmi nejzákeřnějšími nástrahami předvánočního úklidu.

Okna beze šmouh

Mýt okna v zimě není vždycky hračka. Pokud nejsou vysloveně špinavá, ale jen je „zdobí“ například otisky dětských prstíků a sem tam nějaká ta šmouha, nemusíte hned běžet pro kýbl s vodou a hadr. Na pomoc si vezměte hadřík z mikrovlákna a jím (nasucho) okna přeleštěte. Uvidíte, že po nějakých otiscích a spol. nebude ani památky.

Sporák jako nový

I když sporák myjeme pravidelně, prakticky pokaždé, když vaříme, stejně se na něm nějaké ty napečené kousky jídla a především mastnoty najdou (hlavně v bezprostředním okolí hořáků a plotýnek, kde se nečistoty snadno skryjí). Co s nimi? Na odmaštění si vystačíte s houbičkou namočenou v čisticím prostředku, u napečených nečistot už budete muset vsadit na další pomocníky. Zkuste nejprve na skvrnu položit hubku namočenou do skutečně horké vody a nechte chvíli působit. Poté můžete nečistotu posypat sodou a nějakou dobu nechat. Nakonec už jen setřete hadříkem.

Voňavá myčka

Ačkoli jste z myčky pečlivě odstranili všechny zbytky jídla, pořád máte pocit, že není cítit tak příjemně, jak by měla být? Na vině jsou nejspíš bakterie, které se drží v některých hůře dostupných částech či v odpadu a které odolávají všem čisticím pokusům. Zkuste proto osvědčený a jednoduchý recept. Myčku vyprázdněte a umístěte do ní misku s octem. Pak zapněte mycí cyklus a nechte ocet konat zázraky. Nezapomeňte také octem otřít stěny myčky a držáky nádobí.

Mikrovlnka bez poskvrny

Zjistili jste bližším prozkoumáním interiéru své mikrovlnné trouby, že by si také zasloužila větší pozornost, protože ještě nese následky pokusu vašich dětí o ohřátí rajské omáčky na těstovinách se sýrem? Napečené jídlo jde z mikrovlnky poměrně těžce dolů. Ale s tímhle trikem je to velmi snadné! Vezměte misku, která může být používána v mikrovlnné troubě, naplňte ji ze dvou třetin octem, vložte do mikrovlnky a zapněte na 2 minuty. Poté ještě nechte nějakou dobu troubu zavřenou a pak opatrně vyndejte misku s octem (pozor, bude velmi horká). Všechny nečistoty na stěnách budou uvolněné a setřete je jednoduše houbičkou.

Čistota pod nábytkem

Nevejde se hubice vašeho vysavače do škvíry pod postelí či za skříní, takže se v těchto prostorách hromadí spousta prachu (a v něm žije spousta mikroorganismů, po kterých doma nikdo moc netouží)? Zkuste na úzkou tyč namotat hadřík z mikrovlákna (uchyťte ho například gumičkou) a s tímto „nástrojem“ za či pod nábytkem „vytřete“. A to i když máte koberec. Mikrovlákno zachytí většinu prachu a vaše domácnost bude hned čistší.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat