Komentáře k článku

Alena 21.08.2018

Všechny ty komentáře napsaly mladý hlupačky, které nic neumějí, ale jsou chytrý jak rádio, že?

Siraellen 20.08.2018

Neumím vařit

šolim 20.08.2018

to je super nůž před krájením dejte do mražáku cha cha oni neměli ani ledničky si zase děláte prdel co

Jogi šolim 20.08.2018

naučte se číst .....do mrazáku cibuli ! nebo hlavu ....to někdy pomáhá od blbých keců *17*

Míla. 20.08.2018

Ještě tam chybí otázka: Naučila vás vařit babička? Naučila jste se vařit ve škole - vyučená kuchařka? Babiččiny fígle jsou k nezaplacení, ta si dokázala poradit.Vařila v lepší rodině,na tehdejší dobu byla kuchařkou v jedné zámožné rodině a tam nasbírala zkušeností a fíglů.

Alena Míla. 21.08.2018

Souhlasím s Vámi, naše babičky i maminky měly a mají skvělé fígle a je hlupák ten, který se jim vysmívá. Ano, je pravda, že v minulosti ne každý si mohl dovolit ledničku, ale jejich fígle uchovaly potraviny čerstvé stejně jako v ledničce. Já si např. pamatuji, že ještě moje maminka, než jsme si mohli koupit ledničku, nakládala do vodního skla a vejce vydržela velmi dlouho jako čerstvá. Jen houšť všech fíglů!!!

nea 20.08.2018

Učila jsem se sama a když jsem se vdala na Slovensko, tak halušky a podobná tamní jídla mě naučil manžel.

Ivana 20.08.2018

Me tam zase chybi moznost ucily me kolegyne v praci. Tech moznosti, kde se clovek nauci varit je hodne. Hlavne, aby chutnalo. *11**11**11*

Kolpík 20.08.2018

Nalámané špejle v pánvi se sádlem nám nechutnají

petr 20.08.2018

Vaření je mým hřebcem. Již v 10 jsem zvládl základy guláše, několik druhů polévek, dokonce i ovocné knedlíky. Něco jsem pochytil od babičky,něco od matky.Omáčky atd. Později od mistrů kuchařů na vojně. Byli to vyučení kuchaři kteří před vojnou vařili ve vyhlášených hotelích. Na vojně vařili pro piloty. Žádný holič,či kominík. Za pochoutku považuji pečeného králíka s bůčkempodlévaného dobrou vodkou. Zkuste a poznáte manu nebeskou. Do doby než jsem dostal k vánocům pekárnu, veškerá těsta jsem dělal klasickým způsopem, tedy ručně, případně za pomoci vařečky. Dnes to dám do pekárny a ta mi těsto vymícha perfektně. Používám ji pouze k výrobě těsta na pizzu, chleba, koláčů,kmedlíků a pod..Dobrůtka je také gulášek ala divočina z libového masíčka, s povidlama, sušenýma švestkama a červeným vínem. Kamarádovi jsem dělal padesát porcí a všichni na oslavě se jen olizovali a chtěli nášup

glady 20.08.2018

super vychytávky

Vařit mě naučila máma a její fígle používám do dneška

Iva 19.08.2018

Mně učila vařit babička, tato eventualita tam chybí *2*

vera 19.08.2018

Moje matka vařila příšerně. Nikomu to nechutnalo, ale jsme to snědli. Otec, ten si s přípravou pokrmů vyhrál. Neuměla jsem nic pořádně uvařit až do svých 28 let. Pak jsme s manželem vedli rekreační chatu, kde byly skvělé kuchařky a od nich jsem se naučila. I od své tchyně. Naučila jsem se, ovšem, běžné pokrmy z Čech, Moravy a Slovenska. Nenaučila jsem se, např. správně upéct rostbeaf. Ani beafsteak neumím řádně připravit. Ovšem, netrápí mne to, protože tím bych denně rodinu neuživila, samozřejmě z hlediska finančního.

jan.alois 19.08.2018

*11*Proč tam není vařit mně učil Táta. Tak jsem musel napsat maminka.<3

helus 19.08.2018

Dobré rady.Vařit mě učila maminka.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat