Komentáře k článku

Jana 10.04.2019

Zdravím, holky bohužel musím jít na porod císařem, nevíte jak moc to bolí po porodu? budu pak muset brát prášky od bolesti?

Lucie Jana 12.04.2019

Já jsem chtěla hned po císaři kojit, tak jsem si objednala před porodem pumpičku, která mi pumpovala 3 dny po porodu analgetikum přímo do rány, takže jsem mohla v klidu kojit.

Jana Lucie 16.04.2019

Takže vás pak nic nebolelo? a kolik to stojí, taková pumpička? nebo ji hradí pojišťovna?

Lucie Jana 16.04.2019

Ano opravdu mne nic nebolelo, po 3 dnech jsem si ji nechala vytáhnout na běžné kontrole, před porodem jsem musela jít do lékárny, kde jsem zaplatila 4 tisíce korun, a pumpička mi byla doručená přímo do nemocnice.

Šárka 26.09.2018

Znám z vyprávění babičky: moje babička po prvním porodu stále kojila strejdu, najednou jí začalo bolet břicho a narodil se můj tatínek - v 6-7 měsících. Psal se rok 1938, byla mobilizace a dědeček byl ve vojenské posádce v nedalekém městě. Protože tatínek byl hodně maličký, dali ho do trouby a babička sedla na kolo a jela říct dědečkovi, že mají dalšího syna. Z tatínka vyrostl urostlý svalovec s velikým srdcem.

sylva 25.09.2018

Slyšela jsem už o tom že to žena nevěděla ale já říkám že to není možné.Nechápu to jak to nemůže poznat,já to věděla okamžitě.

aster sylva 25.09.2018

To, že vy jste to nezažila, neznamená, že to není možné - viz můj příspěvek níže...

linvitra 24.09.2018

To bych taky chtěla zažít, že bych o těhotenství nevěděla. U sebe jsem to po 4 letech snažení poznala téměř hned. Celé těhotenství jsem prozvracela. :-D

Blažková 24.09.2018

Já jsem také nevědla, že jsem těhotná se synem. Zjistila jsem to až skoro po dvou měsících. Kdybych neměla potvrzení od doktorky, tak si myslím, že ani těhotná nejsem. Jelikož žádné příznaky jako zvracení nebo něco takového jsem vůbec neměla. Pouze vynechanou MS, což je u mě běžné klidně i měsíc ... :-) u druhého těhotenství už jsme to věděli hned, jelikož to byla dcera plánovaně kdežto syn neplánovaně

aster Blažková 24.09.2018

Poprvé jsem zjistila těhotenství v pátém měsíci - žádné nevolnosti, jen úbytek na váze a strašná ospalost...menstruaci jsem měla pořád, jen slabší a bez křečí - což mě potěšilo. K doktorce jsem šla, protože mi ztvrdl podbřišek a vzhledem k tomu, že jsem byla sportovní gymnastka, dost mi to začalo vadit - doktorka mě poslala na sono s tím, že to asi bude nádor a "nádor" byl kluk...menstuace mi přestala až na počátku 7. měsíce a břicho jsem měla pořád malé - podle toho, jak se dítě natočilo. Vážilo 3950g...*17*

vendy 23.09.2018

Možné to je, já se v důchodu a po 16 letech možných i nemožných peripetií dočkala prvního vnoučka. "Mladí" vyzkoušeli vše, několik umělých oplodnění, kupování vajíček, oplodněných vajíček, lékařských zákroků, léčitelů atd., padly na to všechny rodinné úspory a nic, takže vše vzdali. Při menších zdravotních problémech šla snacha na zákrok na gynekologii a tam jí oznámili, že to není myom, ale že je v pátém měsíci, do té doby byla bez jakýchkoliv těhotenských příznaků a stále štíhlá. Když přijeli s fotkou z ultrazvuku, zhroutila jsem se z toho, samozřejmě radostí, po rizikovém těhotenství a "císaři" mám krásného a šikovného ročního vnoučka a "děti" mají opečovávaný a neskutečně radostný smysl svého života. Jsou to už zodpovědní čtyřicátníci.

Hanka 23.09.2018

Byla jsém přésvědčéna,žéjsém v préklimaxu.Měla jsém zbalénou krosnu na Mont Blanc a další "kopéčky,šla jsém na gynékol.Pan prof mi oznámil,žé jé to čtyřměsiční "préklimax" Bylo mi 43. Néchápu,žé jsém po těch kopcích lézla.Tomu "chudáčkovi" jé dnés 39,má 2 UK,lyžujé,surfujé atd. Néchápu po kom jé tak zdivočélé aktivní

Tereza 23.09.2018

Moje matka.

Muž 23.09.2018

Alkohol a cigára se na plodu projeví, i když přestanete rok před početím... Kdo je feťák, má sám zničený genom... A k otázce nadpisu - možné to není. Je to jen inteligencí ženy. Když ženská jede do nemocnice s bolestí břicha, myslí si že má zácpu a porodí, nebo hůř, prdne dítě do WC, protože neví, že rodí... to není normální.

aster Muž 23.09.2018

Není nad to, když chlap ví o těhotenství více než žena...*8* menstruace může pokračovat až do pátého měsíce a v ojedinělých případech i déle a pokud se přidá fakt, že žena má menstruaci nepravidelně, klidně může přehlédnout, že je slabší. Ne každé ženě je v počátku těhotenství špatně a počáteční pohyby plodu se dají zaměnit s meteorismem. Od 7. měsíce gravidity už ovšem určité příznaky tak snadno přehlédnutelné nejsou. A cigáro ženě do huby nepatří i když není těhotná - není to nic pěkného a minimálně to ničí pleť *6*

Deni aster 06.06.2019

Aster, naprosto souhlasím s Vaší reakcí. Je zarážející, že se k tomuto tématu vyjadřuje muž takto kategoricky, když stejný stav nemohl na vlastní kůži nikdy zažít. A ještě se tu ohání inteligencí ženy a nějakou závislostí. Znám případ, kdy i velmi vzdělaná žena s IQ vyšším než 133, abstinentka, přišla na těhotenství později, a to se ještě jednalo už o druhé těhotenství, přičemž o tom prvním věděla téměř hned. Myslím, že přijít na těhotenství až kolem 22. týdne opravdu není zas tak neobvyklé. Případ, který zde zmiňuji, ovlivnila vlastně dost i gynekoložka, která zmiňované ženě sdělila, že druhé dítě se už jistě nepodaří, a když ano, tak pouze při dodání velkého množství hormonů, což žena odmítla. Se svým mužem si velmi přáli druhé dítě, ale nikoli za cenu hormonální léčby, která může poškodit zdraví. Tak to prostě nechali osudu. Když pak v 5. měsíci těhotenství přišla do stejné ordinace, nestačila se ta gynekoložka divit... Závěrem chci říct, že co se týče problémům s otěhotněním, mnohdy gynekologové příliš brzy nabízejí hormony + umělé oplodnění, a jaksi "přeskakují" fázi, kdy by měli poradit párům hlavně zmírnění stresových situací, zpomalit pracovní tempo, zdravé stravování atd.

Lada 23.09.2018

Matka našeho spolužáka byla hoodně při těle a tak přišla na to že je těhotná až v pátém měsíci. Mám kamaradký dvojčata, doma jich bylo už 9 dětí, proto si paní myslela že je v přechodu :), no a ejhle byly to dvojčata-holky, jsou každá jiná a každá má tři děti. Ta "větší" měla nejprve dvě holčičky a pak kluka. Její sestře to bylo líto že má dva kluky a tak to riskli potřetí a vyšlo to i jí, nakonec se té holčičky dočkala. Naše spolužačka měla už syna na vysoké škole a také si myslela že je v přechodu, narodila se jí holčička a brácha když přijel z kolejí hrdě vozil kočárek a vydával malou sestřičku za svoje dítě :))

Jita 23.09.2018

O prvním dítěti jsem věděla v 5. týdnu, o druhém až ve 22. týdnu, kdy se hýbalo a kdy se mi začalo tvořit mléko - jinak jsem neměla žádné příznaky. A to jsem si myslela, že po zkušenostech s prvním dítětem to poznám podruhé daleko snáze. Ale nepravidelná menstruace a velký pracovní stres opravdu může způsobit, že si toho žena nemusí všimnout. Naštěstí nekouřím, nepiji alkohol a jím hodně kvalitní zeleniny a ovoce, tak byla malá v pořádku a dokonce i větší než její starší bratříček :)

Ter 22.09.2018

Stalo se mi to tez, sla jsem k dr. pro dalsi prasky a ejhle byla jsem v 19 tt placenta na predni strane, dite bylo mensi a prasky jsem brala poctive. Nemela jsem zadne priznaky tehotenstvi, jen vetsi unavu. Jinak vubec nic.

Eva Vaˇková 22.09.2018

první těhotenství jsem se dozvěděla v pátém měsíci ,nebylo mě špatně spíš jsem hubla ,o druhém jsem věděla hned.Po pěti letech jsem měla hormonální problémy tak jsem brala antikoncepci a jednou se doktorovi na kontrole něco nelíbilo vzal mě krev a měla jsem 1000jednote hcg ale těhotná jsem nebyla .Doktor z toho byl paf ,ale říkal že se to stává.

Dita 22.09.2018

Také se me to stálo a to u čtvrté dcery... dokonce jsem hubla a právě tohle dítě bylo nejtezsi😉

Jíta 22.09.2018

Také se mi to stalo..kojila jsem první dceru, menzes jsem ani neměla a každý měsíc jsem si dělala těhotenské testy a ty pořád vycházeli negativní a při preventivní prohlídce..jsem najednou byla v 5-tém měsíci. A já se pořád divila, že cvičím a bříško po prvním dítěti pořád zůstávalo..

Ala Jíta 22.09.2018

Stalo se mi neco podobneho - take jsem otehotnela behem kojeni dvou starsich dcer. Nepritomnost menstruace jsem prikladala kojeni, az se me lidi zacali ptat, jestli nejsem tehotna, bylo mi to divne, udelala jsem si test a ono fakt :D

Siraellen 22.09.2018

moc tomu nevěřím

ovace 22.09.2018

je to zvláštní

Kristyna04 22.09.2018

Věřím, že se to může stát :-)

helus 22.09.2018

Od mé kamarádky maminka si myslela,že je v přechodu,a vyklubalo se z toho těhotenství.

xxkouckaxx 22.09.2018

těhotná jsem byla 2x a vždy to byl skoro horor , takže jsem o těhotenství věděla moc dobře :-p už párkrát mi vrtalo hlavou , když jsem četla jak paní přijela do nemocnice s bolestí a zad a ejhle on to byl porod , jak je to možné :-O nepatřím k lidem kteří druhé soudí , ale přiznám se , že opravdu nechápu jak nemohou cítit pohyby miminka

Tamara Guniová xxkouckaxx 22.09.2018

Také jsem to vždy věděla, jelikož to bylo plánované, chtěné a ze začátku i rizikové. Ty, kt. si děti nepřejí, pak se asi diví, ale je nesmysl, aby do posledních dnů před porodem byly celou dobu v omylu 🤨

Blanka Tamara Guniová 23.09.2018

Jo, moje teta byla hodně silná a měla už dvě dcery. V obou případech normálně o těhotenství věděla. Jenže jednou byla u nás v Ostravě moje babička, která s nimi bydlela v Karlových Varech a najednou přišel telegram " Máme kluka jako buka, mámo přijeď! " Tetu odvezli z práce do nemocnice, a David byl na světě. Pohyby přisuzovala k pohybům střev. A tak přišel na svět můj bratranec.:-)). Já také měla dva syny, pak jsem si nechala dát Danu . Pak jsem přestala mít menzes, a na gynekologii mi řekla lékařka, že je to takový 4.měsíc. A Arnoštek měl Danu na zádech, když se narodil :-)). Takže věci se dějí.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat