Proměny domova doslova za pár korun

03.05.2021 | Bydlení a design

Každý občas potřebuje změnu, aby se vymanil ze stereotypu a mohl se radovat z útulného domova. Nemusí to však nutně znamenat velké výdaje za nový nábytek. Přetvořit domácnost, aniž by vás to zruinovalo, můžete snadno i vy.

Vzhůru nohama

Tahle změna vás nebude nic stát, a přesto bude všechno jinak. Jednoduše přestěhujte nábytek a přeorganizujte jednotlivé místnosti. Klidně se některých kusů zbavte, aby místnost nabrala na vzdušnosti. I takto obyčejná věc dovede velké věci.

Štětec do ruky

Máte-li doma starý (nikoli starožitný, toho by bylo škoda) nábytek, který je otlučený a okoukaný, a navíc ne zrovna moderní, nebojte se radikální změny. Kupte si štětec, smirkový papír, akrylovou barvu a změňte ho k nepoznání. Papírem nábytek jemně obruste a poté ho natřete na požadovanou barvu. Momentálně jsou velmi oblíbené matné, křídové barvy v pastelových odstínech, které vdechnou vašemu nábytku úplně nový život. Poté už jen stačí vyměnit úchytky a můžete se z něj těšit dalších deset let.

Tímto způsobem můžete změnit nejen jednotlivé kusy nábytku, ale třeba i celou kuchyňskou linku. Jediná investice bude do nové pracovní desky. Ale kde přijdete k zbrusu nové kuchyni za pár tisícovek?

Existují i barvy na keramické obklady, takže vám nic nebrání, abyste si zrenovovali pořád ještě starou koupelnu.

Tapety

Mnoho lidí tapety odmítá, přitom za minimálního úsilí i investice dovedou změnit interiér k nepoznání. Zkuste například imitaci dřeva či kamene za televizní sestavu, fototapetu lesa do ložnice nebo romanticky květovanou do staronové kuchyně ve stylu provence.

Vsaďte na doplňky

Dnes je v každém městě mnoho obchodů, které prodávají levné a přitom velmi vkusné dekorace. Pořízením dekoračních polštářků, závěsů, ubrusů, koberečků či svíček ve společně ladících barvách, docílíte viditelné změny bez nutnosti velké investice a propojíte tím jednotlivé místnosti v bytě.

Recyklujte

Toužíte po změně a nejraději byste všechno vyhodili? Nedělejte to! Ze staré dětské postýlky lze jednoduše vytvořit velmi pěknou lavičku, nohy šicího stroje, který už nefunguje, můžete použít pro výrobu stolečku nebo jako stojan na květiny, nepoužívané květináče přetvořte pomocí barev nebo ubrouskové techniky na zajímavá stínidla.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pstruh s rajčaty a tymiánem

(5 hlasů)

Dršťková polévka

(2 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat