Jak na ekologickou domácnost? Je to snazší, než si myslíte

22.05.2019 | Bydlení a design

Téma ekologie, ohleduplného nakládání s vodou, jídlem, odpadem, rezonuje společností v posledních letech čím dál víc. Možná jste také nejdřív brala ekologii jako módní vlnu, která opadne, jenže když člověk otevře oči, vidí následky plýtvání a pokrývání světa nerozložitelným odpadem všude kolem sebe.

Nejspíš si už uvědomujete dopad svého chování na své zdraví, své bezprostřední okolí, ale také na celou planetu. Začala jste už s prvními krůčky ke změně letitých návyků?

Začněte u sebe

Je skvělý začátek přestat používat plastové sáčky, nakupovat ovoce a zeleninu z eko farem a naučit se častěji dávat přednost rostlinné stravě před masem. Všechny ale tušíme, že je třeba odpovědný přístup přenést do vícero oblastí života, aby naše snažení mělo smysl a odměnou nám bylo zdravé prostředí, ve kterém se dobře žije.

Nejjednodušší je začít u sebe doma. Bez námahy a omezování můžete hned dnes nahradit v každodenním životě běžnou kosmetiku a drogerii těmi produkty, které vyšly z přírody a nezanechají v ní těžko odbouratelné, nebo přímo neodstranitelné stopy.

Od nádobí po podlahy

Zamyslete se – znáte složení svého prostředku na mytí nádobí, v jakém pracím prášku perete, čím se myjete vy sama? Praxe bývá taková, že běžný výrobce sáhne po levných ropných složkách a po složkách, které mají silné účinky, může jich tak pro výrobu použít méně. Čas a peníze však ušetří na úkor respektování potřeb lidské kůže. Pokud se i vám zdá takový postup překonaný a svého zdraví si vážíte, zkuste sáhnout po ekologickém prostředku.

Feel Eco představuje alternativu z pečlivě vybraných přírodních složek a jejich kombinací, které dohromady tvoří hodnotnou recepturu respektující zdraví. Na podlahu umytou pomocí čističe Feel Eco se nemusíte bát pustit malé dítě nebo domácího mazlíčka – povrch je dokonale čistý a nehrozí žádné chemické výpary ani poletující částečky silné vůně, které jsme nuceni vdechovat po otevření běžného čisticího prostředku.

Jde i o vaše zdraví

Myjete před snědením ovoce? Věříme, že ano, obzvlášť v případě supermarketových jablek, která byla ošetřena chemickým postřikem. V tomhle případě nám nepomůže jen opláchnout ovoce pod kohoutkem a použitím konvenčního prostředku bychom se dostali do kruhu – do odpadu bychom přilili nešetrný ropný produkt. Ekologickou odpovědí je prostředek Feel Eco, který je přímo určen na mytí nádobí a ovoce. Co může být větším důkazem přírodního a zdravotně nezávadného složení?

Těžce rozložitelnou chemii nemusíte vypouštět ani do odpadu v koupelně. Umyjte se sprchovým gelem či šamponem Feel Eco vytvořeným podle exkluzivní receptury z přírodních látek a nechte se unášet pocitem svěžesti. Samozřejmostí by pro vás totiž měla být volba dermatologicky testovaného přípravku s neutrálním pH 5,5 šetrným k pokožce.

Perte šetrně

Každodenní záležitostí bývá v rodinách, ale i v malých domácnostech praní. Do pračky nalijeme odměrku gelu či nasypeme prášek, zalijeme aviváží – a chemický koktejl je na světě. I pro praní existují přírodní a lehce odbouratelné alternativy, ať už dáváte přednost sypkému či tekutému prostředku. I tady platí, že Feel Eco je dermatologicky testované, bez parfemace, alergenů a konzervantů, se složkami rostlinného původu.

Nejspíš už jste ale poučená o tom, že v drogerii i všech ostatních oblastech nejde jen o obsah, ale také o obal, protože ty dokážou v přírodě nadělat velkou paseku. Všechny obaly Feel Eco jsou recyklovatelné a všude, kde je to možné, používáme lehké papírové. Pokud chcete životnímu prostředí výrazně ulehčit, ideální je používat naše obaly opakovaně. Podporujeme stáčenou drogerii.

Inovace pro zdraví i přírodu

Feel Eco je živý organismus, tak jako příroda, z níž vychází, a proto se stále vyvíjí. Neustále pro vás inovujeme, abychom se na základě nejnovějších poznatků a výzkumů ještě více přiblížili přírodě, chránili vaše zdraví v každé oblasti a nabídli vám více alternativ, aby pro vás život v souladu s přírodou byl přirozenou volbou. Tak vzhůru ke změně, je to snadné a velmi příjemné!





Sledujte nás na sociálních sítích:

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat