Domácnost mladých: WiFi, počítač i kousek nebe nad hlavou

25.10.2019 | Bydlení a design

Na vybavení prvního bydlení je podle mladých potřeba zhruba čtvrt milionu korun. Oproti starším generacím se dnešní dvacátníci a třicátníci častěji obejdou bez dílny či sklepa, jinak mají ale představy podobné.

Internet na prvním místě

Bezdrátový internet, počítač a auto – bez toho si nedokáže představit svou domácnost naprostá většina mladých Čechů do 36 let. Uvedli to v průzkumu výzkumné agentury. Mladí chtějí být ve své domácnosti stále online, ale v tom se nijak výrazně neliší od starších lidí. Z průzkumu vyplívá, že počítač a WiFi považuje za nezbytnost devět z deseti dotázaných napříč generacemi, a to i ve věkové kategorii nad 56 let. Z hlediska elektroniky je nejvíce na ústupu televize. Zatímco v nejstarší věkové kategorii ji doma potřebuje 90 % dotázaných, mezi nejmladšími je to už jen 59 %.

Garáž, nebo dílna?

Další věcí, která už dnes není tak atraktivní jako dříve, je dílna, kterou chce pouze třetina mladých, zatímco v generaci nad 56 let se bez ní neobejde polovina dotázaných. Podobně klesá zájem například o kuchyňského robota. Do výbavy si mladí příliš nepořizují ani herní konzole.

Balkon a teresa

Se svými rodiči a prarodiči se dnešní dvacátníci a třicátníci shodnou v tom, že je ideální mít doma možnost provětrat se a posedět na čerstvém vzduchu. Sedm z deseti by si přálo mít zahradu, balkon nebo terasu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

42 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:19
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:17
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat