Komentáře k článku

konatovka 14.12.2019

Nejsem moc zručná a skřítci se mi nelíbí.:-O

Siraellen 10.12.2019

ty trpaslíci vypadají příšerně

ovace 10.12.2019

tohle se mi nelíbí

vera 09.12.2019

Švédské trpajzlíky nebrat! Ani norské troly! Možná, polské krasnoludki. Možná. Nepamatuji se, že bychom Vánoce oslavovali s nějakými trpaslíky. Jó, kdysi, to mi bylo asi pět let, tak jeden obrovský trpaslík nám místo Mikuláše naděloval v závodním klubu ROH dárečky. Říkali mu "děda Mráz". A děda Mráz, není náš, je to ruskej šmelinář, povídala naše máti. Co má Ježíšek společného s trpajzlíkem?

Josefína 08.12.2019

To by mě zajímalo kde berete ty hloupé blbáboly co patří k českým vánocům a co ne.Kdo to rozhoduje a hlavně si myslím že k největším ateistům evropy rozhodně Ježíšek nepatří ani žádná Marie a Josef.A rozhodně si každý na dekoraci může vytvořit co chce a nebude mě do toho nikdo kecat.Dárky mě klidně může nosit Santa dále můžu mít před domem soby a já je tam mám a plno skřítkuA nikdo a nejmín nějací češi mě budou určovat jakou mám mít dekoraci to teda určitě A s tím Jeříškem jste už trapní.

Jana 07.12.2019

Svým způsobem mi skřítci přijdou jako vtipná dekorace,ale žádného nemám ,doma máme české Vánoce,něco si vyrobím, něco koupím,nekuji dekorace s anglickými názvy..

Alena S. 07.12.2019

Skřítci k českým vánocům opravdu nepatří. Vyrábím si vánoční ozdoby ze skleněných korálků a tyčinek, takové, jaké měly naše babičky a maminky :-)

české-vánoce 07.12.2019

Tohle k českým Vánocům nepatří.Je to pouhá komerce, nemá to žádný obsah, význam a už vůbec ne odkaz, o kterém Vánoce jsou. K nám patří betlém s Maríí, Josefem a Ježíškem. Žádný Santa a skřítci. Je to směšné a vůbec to do těch vesnic a měst nezapadá. Vánoce jsou od slova Christmas-Christ (Ježíš). Slaví se narození Krista. Pokud si dobře pamatuji, v betlémě žádní skřítkové a Santa Klausové nebyli.

helus 07.12.2019

Děláme řetězy a vločky s vnučkou.

nea 07.12.2019

Nejsem bohužel kreativní člověk. Dekorace kupuji. A skřítci - podle mě k Vánocům nepatří. Jsem zastáncem klasických tradicí.

Alena S. nea 07.12.2019

Přesně tak

vera nea 09.12.2019

Co si představujete pod pojmem "klasická tradice"?

Jarda 07.12.2019

Nějak mi nedochází, proč si mám český dům o českých Vánocích zdobit nějakým severským trpaslíkem, který navíc nemá obličej... Podobné to je se Santou a sobím spřežením. Pochopím to ještě u cizinců, žijících v ČR, ale když vidím kdejakého Pepíka z Dolní pod Horní, co si věší z okna svítícího Santu na žebříku jen proto, aby si připadal "cool" a světově, je mi z toho vážně smutno.

Marie Jarda 07.12.2019

Mám stejný názor a jsem ráda, že to někdo napsal.

IDY Marie 07.12.2019

Mám ráda české vánoce,cizí zvyky mě nezajímají nic mi neříkají ?!

Lenošná 07.12.2019

mě se to líbí a nebýt líná bych si pár na dárky vyrobila. jen mě odrazuje to že tu není návod ale jen at si to najdem na netu někde a to mě teda vlezte na hrb.

Libuš 07.12.2019

Mně se to též nelíbí, trpaslík patří do pohádky o Sněhurce. Hezké vánoce všem. *5*

Jura 07.12.2019

Za mně tedy moc nadšený nejsem, připadá mi to že tuhle podivnost vymyslel někdo kdo nemá dost fantazie na vytvoření xichtu. No už je máme doma páč u manželky na firmě je vyrábí což chápu protože na tom jde zdělat nevyužitelný odpad co by jinak musel na ekolikvidaci.

Už jsem jich několik vyrobila.

aster 06.12.2019

To je fakt šílené ;*( můžete mi někdo vysvětlit, proč si na zahradu (do bytu) cpát takové příšery? ;*(;*(;*(

Zuzana aster 07.12.2019

Aby lidi, vašeho typu, mohli psát stupidní otázky.

aster Zuzana 09.12.2019

No vidíte - aspoň můžete na něco "smysluplně" reagovat - vyrobte si trpajzlíka a nalepte mu svůj ksichtík - to bude přesně to pravé :-p

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat