Komentáře k článku

konatovka 23.02.2020

Už jsem o těchto metodách vhodného větrání - nové technologie četla. Hodně se o tom píše. V nových domech se to již aplikuje.:-O

helus 10.02.2020

Větráme každý den.

Siraellen 09.02.2020

větrám velice často

ovace 09.02.2020

větrám několikrát denně

aster ovace 09.02.2020

U nás na severovýchodě je zatím ještě klid, asi to přijde až v noci nebo spíš nad ránem - máme plechovou střechu a při větru to kolikrát vypadá, jakoby se chystala uletět. Nevím, co bych zabezpečovala - se střechou nic neudělám, se stromy taky ne, auta stojí mimo stromy a kočky jsou zavřené. Baterky jsou nachystané, svíčky a zápalky taky, teď jen doufat, že to nebude tak zlé, jak slibují... *10*

Jura aster 09.02.2020

U nás na větrné hůrce už docela fouká, vítr má desítky kilometrů na rozběh, pak ho zesílí stoupající kopec a tam bydlím, naštěstí přichází z obvyklého směru a na to je vše uzpůsobeno, těžkou pásovou gumu kterou jsem přikryl dřevo dokáže odfouknout 200 metrů do pole a obsousedovu trampulínu pro děti se povedlo najít až myslivcům v remízku kilometr za vsí.

aster Jura 09.02.2020

My jsme v takovém mrazovém dolíku. Zatím je tu relativní klid - ale něco přijde, kočky se cpaly do baráku. Kdesi už cosi hučí, na ventusky to vypadá, že jsme v jakési malé klidové oáze - z jedné strany to chytají Jeseníky a z druhé Beskydy - což by mělo vydržet do 8 ráno - potom teprve má přijít ten děs i sem - ale čert jim věř. *2* Před pár lety jsme v Chorvatsku zažili silnější boru - kolem nás do kopečka svižně putoval po cestě stůl a za ním 4 židle - takový ten klasický plast. Nám nemá na zahradě co uletět - lávky a stůl jsou těžké, ledaže by ořech spadl na boudu, nebo by popadaly vzadu smrky - tak snad nebudu muset jít zítra vyhrabat pilu.

nea 09.02.2020

Kyslík v čerstvém vzduchu je zapotřebí.

michal 09.02.2020

Kecy,léta jsem sedal v zakouřených,nevětraných putykách a jsem tu bez potíží-dodnes !!

aster 08.02.2020

Tepelný komfort pro nás představuje cca 19 - 20°C pro denní pobyt, v ložnici cca 16 - 17°C pro spaní. V létě větráme non stop - ventilačky otevřené od rána do rána, zavíráme jen při bouřce nebo silném dešti. V zimě větrám několikrát denně - otevřu celé křídlo na cca 3 - 5 minut - podle teploty venku. Vlhkost 60 - 70%, máme hodně květin - plísně nemáme nikde. Každý dům a každý byt je jiný, tak jako ti, co v nich bydlí - když je člověk naučen na vnitřní teplotu cca 24°C, bude asi vnímat 20°C jako chlad. Já při takové teplotě už hynu vedrem a chce se mi spát. :-)

Karel aster 09.02.2020

To máte štěstí, že můžete větrat. Většinou to nejde protože je všude dokola smrad z kotlů od šetřílků.

aster Karel 09.02.2020

To je bohužel fakt - štvou mě lidi, kteří mají zavedený plyn a podle toho, co jim jde někdy z komína, topí bůhví čím - taky máme dva kotle, ale v tom na pevná paliva jsme netopili už hodně dlouho. Nejhorší je, když je inverze - to se větrat opravdu nedá, naštěstí jsme v dobrém místě - nedrží se tady dlouho ani mlhy.

Jura aster 09.02.2020

Já jsem 100% na dřevu, z komína je znát jen pár minut po zatopení, soused jede uhlí a taky vpohodě. Vše kazí njakej degen co je línej dojít do kontejneru s plastem, samozřejmě čistě "náhodou" je to vždy když padne tma. Kdyby ho někdo bonznul přeju mu to protože občas z toho fakt slzí oči, asi má zásoby z léta protože nejvíc to jede vždy když večer na podzim venku přezouvám na zimáky.

aster Jura 09.02.2020

Máme takového souseda - děkujeme Bohu, když topí dřevem - pokud není mokré, jinak nevím, z čeho je ten odporný smrdutý kouř barvy bílé kávy, kterým nás tak třikrát týdně častuje - samozřejmě má plyn, ale to moc stojí...on je ten typ, co je schopen objet půl okresu kvůli levnějším rohlíkům - že přitom spálí víc benzínu, než ušetří za ty rohlíky, je mu tak nějak jedno a ještě se tím chlubí...

Jura aster 09.02.2020

Moje teta jela 50 km pro levná jablka autem co pod 12 na 100 nejde, tak jsem čekal že jich doveze plný kufr ale omyl koupila jich tašku z Lidlu, fakt logika. Jdu zajišťovat proti vichřici, tady pod Doupovskými horami začíná opravdu dost foukat.

aster Jura 09.02.2020

Kruci, zařadilo se mi to pod jiný příspěvek - už asi blbnu *4*

Michelle aster 12.02.2020

Správně! U nás je v ložnici okno nastevřeno celoročně, teplota v zimě tak 10stupňů max. V létě všechny okna nastevřené, v zimě větráme každou hodinu na 5-10 minut. Netopíme, oba s partnerem milujeme chlad. Tím pádem k nám moc lidi na návštěvu v zimě nechodí, jelikož se jim zdá, že 16 stupňů v obýváku je málo.:-D Holt, každý to máme jinak. Kuchyň je nejteplejší, jelikož je malá a denně se vaří. V kuchyni může být tak 18 stupňů v zimě.

konatovka 08.02.2020

Větrám několikrát denně krátce, nemám ráda velké teplo v místnosti.:-O

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat