Komentáře k článku

ZDERO 19.02.2020

Černé množírny jsou pouze záminkou! Ti velcí, kteří se produkcí žádaných psích plemen živí, si cestu stejně najdou. M.j., procento žádaných plemen je velice malé, ovšem čipování jsme zavedli plošně, i na každého voříška. Každá stokoruna dobrá. Důvod čipování je zcela jasný; tahat z lidí další peníze a pokud tak neučiní, sazba až 50 tisíc hovoří za vše. Centrální registr, který zatím není, je dalším projevem toho, že nemáme nic zásadnějšího na starosti. No, my máme, ale to je složité, tak raději vymýšlíme takovéto ...

Ferda 17.02.2020

Kdo toto vymyslel, měl by být také očipován. Žádné množírny tím nikdo nezlikviduje, pouze bude tržba za čipy.

aster 15.02.2020

Před nějakou dobou začalo být povinné pověsit do uší doma chovaných koz a ovcí známky - viděla jsem, jaké problémy to může působit - kde jsou ti skvělí ochránci zvířat - tohle jim nevadí? Čip je proti tomu hodně malý, ale zato pokuty jsou vysoké a bez centrálního registru je to stejně k ničemu.

Renata 15.02.2020

Jasně,taky nejde o pejsky,jen je potřeba,aby se prodaly čipy,zase jen prachy. Množírny? Tak to určitě,proto se čipují starší pejskové,vykastrovaní,přece,aby se nemnožili,jak úsměvné. Myslím,že,když pejsek cestuje do zahraničí,tak je fajn mít čip. Jinak by klidně stačilo,mít známku se jménem a telef.číslem. Vymýšlejí nesmysly,aby vytáhli z lidí peníze. Stejně,kdo na svého pejska kašle,tak ho čipovat nedá. Nějáké pokuty jsou k ničemu. Někteří pejskové svět za vratama nikdy neviděli,jsou stále na dvorku,chci vidět takového majitele,jak poběží pro čip.

Siraellen 15.02.2020

je to užitečné

ovace 15.02.2020

nemám psa

nea 15.02.2020

čipování má smysl

xxkouckaxx 15.02.2020

nedodělek jako spousta věcí

Karel Úbl 14.02.2020

A někdo si z toho udělal dobrý byznys. Po implantaci čipu nám veterinář dál kartičku výrobce s www adresou, kde za registraci chtějí asi 700 ročně!!! Našel jsem jiný portál.kde je to zdarma.

helus 14.02.2020

Je to nedomyšlené.

aster 14.02.2020

To čipování psů vypadá na první pohled rozumně, ale ty sankce za "neuposlechnutí vrchnosti" jsou neúměrně vysoké. Tak mě napadá, kdy nařídí povinné čipování i pro lidi...*16*

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat