Stěhování levou zadní

Stěhovat se z menšího bytu do většího je, až na samotné balení a přesun věcí, poměrně jednoduché. V opačném případě, tedy jdete-li z většího do menšího, už může být situace poněkud složitější. Jak si celou akci co nejvíce usnadnit a jak předejít tomu, aby váš menší byt vypadal přeplácaně?

Dvakrát měř, jednou řež

Hned po výběru vhodného bydlení a podpisu smlouvy, byste měli popadnout do ruky metr. Aby pro vás bylo stěhování co nejjednodušší a předešli jste zbytečně zdlouhavé manipulaci s těžkým nábytkem v novém domově, je třeba hned v základu zjistit rozměry a velikost každé místnosti. Nakreslete si plánek nového bytu a rozhodněte, kam jednotlivé kusy nábytku přijdou. Tím si výrazně ulehčíte práci v den stěhování.  

Větší kusy stěhujte jako první

V malých prostorech se s velkými a těžkými kusy nábytku manipuluje nesnadno. Proto by měly do bytu přijít jako první. Myslete na to, až budete nakládat stěhovací auto. Nejprve naložte krabice a menší předměty, ke dveřím pak naskládejte sedačku, křesla, stůl, židle, případně lednici a další, objemné věci. Vyhnete se tak zakopávání o malé předměty, které zatím stejně nemáte kam umístit.

Zbavte se nepotřebných předmětů

Pokud je to jen trochu možné, zbavte se všeho, co skutečně nepotřebujete a to prodejte nebo darujte. V menším prostoru by vám leccos překáželo a s menším množstvím věcí si usnadníte i celý přesun. Proto si na to udělejte čas ještě předtím, než začnete balit. Do nového domova už jděte jen s tím, co skutečně potřebujete.

Začněte od podlahy

Pokud máte v plánu řešit krytinu podlahy v novém bytě, dejte přednost světlým odstínům, ať už se jedná o plovoucí podlahu nebo koberec. Světlé barvy opticky zvětší prostor.

Světlo je důležité

Až budete vybírat svítidla, upřednostněte minimalistický styl a do nich zvolte žárovky se studenějším odstínem bílé. I to má totiž vliv na celkový dojem velikosti bytu. Teplejší odstíny volte spíše do menších svítidel, kterými si večer navodíte útulnou a intimnější atmosféru. Dobrou volbou může být i umístění velkého zrcadla, které opticky zvětší prostor a navíc bude světlo odrážet.

Obrazy a dekorace

Ani v malém bytě se nemusíte vzdávat obrazů a dekorací v podobě závěsů nebo polštářků. Obrazy však vybírejte spíše větší a v menším množství, závěsy volte ve světlém odstínu a uberte i na poštu polštářků.

Chytrý nábytek

Pokud máte v plánu kupovat si do bytu nový nábytek, dejte přednost tomu multifunkčnímu. Výklopná skříňová postel je skvělou volbou například do malých garsonek, kde oceníte, že ji můžete schovat, aniž byste se okrádali na kvalitě spánku. Ideální jsou například průhledné židle do jídelního koutu, nebo skleněný konferenční stolek.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat