Staré houbičky na nádobí ještě najdou své využití

Stojí pár korun a v domácnosti zastávají několik nesmírně důležitých funkcí. Umývají nádobí a otírají kuchyňské linky. Pěnové houbičky jsou zkrátka k nezaplacení. Co s nimi, když doslouží? Rozhodně je nevyhazujte, ještě se uplatní!

V houbičce na nádobí je nejméně 400 druhů bakterií, které se roznášejí všude tam, kde se houbičky používají. Z tohoto důvodu se je lidé naučili sterilizovat, například v mikrovlnné troubě. To se tahle houbička vypere v mycím prostředku a vloží na jednu minutu „do tepla“. Mikrovlnka se přitom nastaví na plný výkon.

Ani to však obvykle nestačí k tomu, aby se oblíbený pomocník v kuchyni mohl dál používat. Dost špinavé, zašlé a drolící se houbě dřívější slávu a užitečnost nevrátíte, nicméně tu v relativně dobrém stavu můžete s úspěchem zrecyklovat.

Když jsou boty ještě velké

I když by menší děti neměly dědit boty po svých starších sourozencích, neboť každá noha je jiná a každá botu vyšlápne tak, jak potřebuje, stává se, že někdy to jinak nejde. Do obutí, do kterého děti dosud úplně nevyrostly, lze dočasně vložit malý kousek houbičky – do oblasti špičky.

Vodní bomby pro děti

Léto je konečně tady a s ním i vodní radovánky. Zpestřete den nejen svým dětem a vytvořte barevné vodní bomby! Houbičky vybělte s pomocí bělidla, pokud jsou na oko nevzhledné, nastříhejte je na proužky, naskládejte do dvou řad po čtyřech kusech, nebo do jiného počtu podle velikosti houbiček tak, aby připomínaly ježka. Stáhněte gumičkou nebo provázkem. Pak už jen stačí namočit a házet.

Hydratační pomoc pro rostliny

Některé květiny jsou žíznivější než ty ostatní. Těm udržte v květináči vlhkost. Houbičky nastříhejte na malé kousky a promíchejte je se substrátem. Díky tomu rostlina zůstane hydratovaná po delší dobu.

Razítka

Houbičky namočte do akrylových či jiných barev a společně s dětmi „namalujte“ obraz. Nejen na plátno nebo papír, ale i stěnu obýváku či na vyřazené skleněné lahve, které mohou zastávat funkci svícnů na čajovou svíčku. Houbová „razítka“ se uplatní i na látce, tak oblečte své kuchyňské utěrky nebo chňapky do nového kabátu!

Kosmetický pomocník

Vždy, když si lakujete nehty na nohou, je problém udržet prsty od sebe. Skoncujte s trápením, staré houbičky opět rozstříhejte na proužky a vložte je mezi prsty.

Odpuzovač hmyzu

Na staré houbičky nakapejte esenciální citronellu, geránium, levanduli, estragon, citron, mátu, rozmarýn, tymián, cedr nebo eukalyptus a schovejte je mezi květináče a jiné předměty v okolí vaší terasy či balkonu. Tyhle vůně totiž odpuzují hmyz.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat