10 přístrojů minulosti, které přežívají v domácnostech i dnes

Moderní technologie se začaly vyvíjet ohromnou rychlostí a více než u čehokoli jiného platí, že staré je vše, co člověk koupí zítra. Ovšem některé přístroje v domácnosti odolávají pokroku a zbavujeme se jich jen velmi pomalu a neradi, ačkoli na trhu jsou již verze mnohem modernější a schopnější. K takovým přístrojům patří klasický digitální budík či sendvičovač.

Klasický plastový budík s číslicemi a digitálním zvukem buzení se drží postelí mnoha domácností jako klíště. Mladí lidé sice ve větší míře spoléhají při buzení na své mobily, smartphony a tablety, ale starší generace mají u hlavy raději klasiku, jež byla moderní v jejich dětství.

Při výpočtu gramáží, daní i délky odchodu do důchodu ještě stále také vytahují lidé klasické kapesní kalkulačky. Ty jsou mnohem oblíbenější než kalkulačky v mobilech či počítačích.

Zároveň průzkumy dokazují, že je na internetovém připojení a smartphonu závislý rok od roku větší podíl společnosti. „Příliš často přemýšlíme o přístrojích jako o módních a dočasných věcech, ale seznam našeho průzkumu naznačuje, že některé přežívají zkoušku časem. Uvidíme, kolik přístrojů současnosti budeme mít doma ještě za dvacet či třicet let,“ svěřila jedna z autorek bitského průzkumu Pollyanna Woodwardová listu Daily Mail.

Deset přístrojů minulosti, které přežívají v domácnostech současnosti:

Budík s digitálním alarmem
Klasický zavírací sendvičovač s teflonovým povrchem
Kapesní kalkulačka
Game Boy
Elektrický nůž
Toaster
Domácí pekárna
Digitálky (hodinky)
Videorekordér
Gramofon







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat