Květiny vhodné pro pěstování v koupelně

Pátráte po dekoraci, která by koupelnu trochu oživila a celkově zpříjemnila? Co třeba bostonská kapradina, která je na pěstování nenáročná? Složitou péči nevyžaduje ani aloe vera nebo aglaonema. Zvládne je i méně zkušený pěstitel!

Podle interiérových designerů si koupelny zútulnění v podobě živých rostlin zaslouží. A to úplně stejně, jako jiné místnosti v domě či bytě. Ovšem se zhoršenými světelnými podmínkami, skoro permanentní vlhkostí i malým dispozičním prostorem může být správný výběr vcelku oříšek. Kterým květinám se i v takovém prostředí bude dařit?

Aloe vera se obejde i bez stálého světla

Rostlina nesmrtelnosti. I takovou „přezdívku“ má aloe vera, jejíž gel nabitý prospěšnými látkami nabízí spoustu léčivých i kosmetických účinků. Zvlhčuje totiž suchou pokožku, zmírňuje akné a zpomaluje tvorbu vrásek. Uklidňuje i podráždění způsobené hmyzím bodnutím nebo popáleninami. Jde tedy o hodně užitečnou a vizuálně přitažlivou dekoraci. Protože jako sukulent mívá skromné požadavky na zálivku, může samotná vlhkost uspokojit většinu jejích potřeb.

Bostonská kapradina oživí každý kout

Tato populární odrůda dlouholisté kapradiny pochází ze subtropických a tropických deštných pralesů, což o její údržbě a ideálním umístění hodně napovídá. Spokojená bude tehdy, když jí dopřejete stanoviště s rozptýleným světlem, kde nedopadají přímé sluneční paprsky. Co se týká vlhka, za něj bude šťastná dvojnásob. Do koupelny je tedy ideální!

Aglaonema je vhodná i pro naprosté začátečníky

Tento klenot patří mezi nejoblíbenější pokojové rostliny. A důvodem je hlavně snadná údržba, kterou zvládne i nezkušený pěstitel. Listy, které rostou v trsech, nesou na zeleném podkladu stříbrné pruhy, což z nich dělá skutečně originální živoucí doplněk. V letním období vás navíc aglaonema potěší bílými či žlutými květy. Po odkvětu se objevují červené bobule, které jsou také zajímavé. Jen pozor, ať se k nim nepřibližují děti a domácí mazlíčci – jsou prudce jedovaté.

Zdroje: naturallivingideas.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Kapr se zeleninou

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat