Ideální barva pro vstupní dveře podle feng šuej

Hádky jsou u vás na denním pořádku, stejně jako nachlazení, chřipky nebo jiné zdravotní problémy. Změňte barvu vstupních dveří a nechte proudit energii čchi!

Feng-šuej je tradiční čínské učení, které se zabývá vztahem člověka a jeho životního prostoru v čase. Jeho záměrem je nastolit harmonii a umožnit nerušené plynutí energie čchi, což je životní síla, která cirkuluje tělem. Podle zákonitostí tohoto učení lze upravit byt, dům, zahradu, pracoviště, ale klidně i celé město. Hlavní branou, tedy ústy čchi, jsou pak vstupní dveře do prostoru, ať už je jakýkoli. Tyto dveře mohou přilákat pozitivní energii a hojnost, stejně jak mrzutosti a bídu.

Je to první věc, kterou návštěvníci uvidí, když se zastaví. Klidně je můžete nazývat tváří vašeho domova nebo portálem, prostřednictvím kterého energie vstupují a vystupují z obydlí. Jedním ze způsobů, jak posílit jejich sílu, je barva, jež podle feng šuej aktivuje a zhmotňuje záměry. Máte tu správnou?

Červená

Červená bývá nejpříznivější barvou feng šuej. Je velmi jangová, aktivní a dynamická. Přináší spoustu nové energie, takže je to skvělá barva, pokud máte pocit, že se potřebujete pohnout z místa. Má také ochranné účinky.

Oranžová

Stejně jako červená, jasně oranžová je velmi aktivní a povznášející, svěží barvou. Jestli máte v úmyslu přidat do svého života ohnivý prvek, život a vitalitu, je pro vás tou pravou.

Zářivá žlutá

I žlutá se považuje za energizující a jiskřivou barvu. Nejlepší je její jasnější verze, která je spojena s ohněm.

Fialová

Fialová je nezbytnou součástí šlechtických rodů a královských rodin.  Ve feng šuej se používá pro reprezentaci, hojnost a důstojnost. Mnozí ji spojují s intuicí a duchovnem.

Růžová

Růžová na dveřích je možná neobvyklou volbou, ale rozhodně ne zcestnou. Čínské učení ji má za univerzální barvu lásky a manželství, která do prostoru přináší uklidňující energii. Je možné doplnit ji o červenou, třeba ve formě květináčů na zemi.

Zelená

Máte rádi zelenou? Výborně. Symbolizuje vitalitu a růst. Vyberte si zářivý odstín, jež připomíná jas čerstvě vzrostlého stébla trávy nebo listí na velkém zdravém stromě.

Modrá

Všechny odstíny modré jsou velmi uklidňující a uzdravující. Vždyť modrá je obloha nebo hladina vody. Často se hádáte či trpíte na nemoci? S modrou se vám bude žít o dost lépe.

Bílá

Bílá je symbolem klidu, nevinnosti, jemnosti, vyrovnanosti a čistoty. Co se týče českých domácností, jak je nejběžnější.

A co když máte svázané ruce?

Pokud se dveřmi zrovna nemůžete nic dělat, obklopte je květinami, zelení a jinými dekoracemi v odpovídající barvě. Hodně dělá třeba okrasný věnec.

Zdroje: Wikipedia.org, thespruce.com







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat