Podpořte podzimní atmosféru dekoracemi z pomeranče

Listopad je měsíc, který nadšence do interiérových dekorací každoročně rozděluje na dva tábory. Na ty, kdo mají v listopadu stále podzimní náladu, a na ty, kdo již v listopadu začínají zdobit v duchu Vánoc.

Pokud patříte ke druhým zmíněným, jistě vás potěšíme několika tipy na dekorace z pomerančů, kterými si čekání na Vánoce trochu zkrátíte, a které se vám budou doma nejlépe vyjímat právě v listopadu.

Co budete potřebovat

Mísu pomerančů

(pro ještě zajímavější efekt můžete kromě klasických pomerančů použít také několik kusů červených)

Hřebíček

Skořici v celku

Jutový provázek

Čajové svíčky

Nožík, tavnou pistoli

Drobné zlaté či jiné dekorace

Závěsné dekorace

Pomeranče nakrájejte na kolečka, rozložte na pečicí papír a nechte volně uschnout. Během sušení nezapomeňte kolečka otáčet, aby proschla rovnoměrně. Ze sušených plátků pomerančů pak můžete vyrábět nejrůznější závěsně dekorace. Například tak, že pomerančový plátek zavěsíte na jutový provázek, na který pak navlečete zlaté korálky a ozdoby. Na plátky pomerančů můžete také tavnou pistolí nalepit kousky skořice či badyán, nebo rovněž nalepit zlaté korálky a perličky.

Stejně efektní jsou vykrajované tvary z pomerančové kůry. Pomeranče oloupejte a jejich kůru rozprostřete na dřevěné krájecí prkýnko. Vánočními vykrajovátky pak vykrajujte požadované tvary. Ornamenty z pomerančové kůry pak sušte stejně jako pomerančová kolečka, pokud budou mít tendenci se kroutit, zkuste je během sušení něčím zatížit.

Věnec s vůní pomerančů

Velký věnec z větviček jehličnanů můžete ozdobit sušenými plátky pomerančů, stejně tak ornamenty, které jste si vyrobili podle návodu výše. Přidejte dřívka skořice (upevněte pomocí drátku nebo tavné pistole), hvězdičky badyánu, sušené šípkové větvičky a další dekorace, které jste posbírali na procházce přírodou. Na závěr věnec poprašte sprejem se zlatými třpytkami.

Svícen z vykrajovaných pomerančů

Pamatujete si na školní léta, kdy jsme před Vánoci nosili do výtvarné výchovy pomeranče či mandarinky a pytlík hřebíčku, a celou hodinu jsme pak trávili tím, že jsme do přinesených plodů zapichovali hřebíček jeden po druhém a vytvářeli tak na povrchu ornamenty?

Postup při výrobě svícnu bude úplně stejný, s tím rozdílem, že díky svému odrostlému věku můžeme zapojit i čarování s nožíkem, kterým můžete v kůře pomeranče vyřezávat různě zakroucené linie, a ornamenty z hřebíčku tak ještě více podtrhnout.

Takto připravený pomeranč zespoda seřízněte, aby měl plochu na postavení a na vrchu pomeranče nožíkem opatrně vyřízněte „vaničku“ pro uvelebení čajové svíčky.

Svíčka během hoření bude pomeranč ohřívat, a ten bude vypouštět vonné silice, které krásně provoní váš interiér.

Potpourri

Pokud patříte k fanouškům „voňavého chrastí“ v míse na stole, ozvláštněte si jej sušenými plátky pomeranče, které jednoduše přidejte k vaší běžné potpourri směsi. Chcete-li ještě voňavější zážitek, nakapejte na sušená kolečka pomeranče několik kapek vonné silice z pomerančové kůry.

Zdroje: názor autora, pinterest, https://www.target.com/c/fall-ideas-inspiration-trends/orange/-/N-1kw7jZesftk







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s banánem

(13 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Snídaňové muffiny

(12 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat