Žít v dřevostavbě je dobré na psychiku

Kdybyste si mohli vybrat, kde byste chtěli žít? Napadá vás útulný srub celý ze dřeva? Dobrá volba. V takovém obydlí by z vás okamžitě spadl stres a psychická tíseň. Dočkali byste se i lepších hodnost krevního tlaku!

Stres, stres a zase jenom stres. Mluví se o něm, píše se o něm a jeho ztělesněné důkazy vidíme každý den. Je možné před ním utéct? Sotva. A proto na tom zdravotně jsme tak, jak jsme. Bohužel.

Nespím, nejím a nesoustředím se!

Když je organismus vystaven jakýmkoli zátěžovým podmínkám, začne na to pochopitelně nějak reagovat. Pokud se k takovým obranným reakcím musí uchylovat často, rozhodí to jeho vnitřní harmonii. Mezi negativní účinky této psychické tísně patří (1) nespavost, oslabení imunity, potíže s trávením, arteriální hypertenze, náchylnost k nadváze, poruchy paměti, zhoršená koncentrace a bolesti hlavy. Objevují se také názory, že přetrvává-li stres dlouhodobě, může podstatně zhoršit příznaky určitých nemocí, z čehož se rýsují další problémy. Kéž by se před ním člověk mohl někam zavřít a měl klid! Ale počkat, jistá možnost by tu byla. Libí se vám dřevostavby?

Terapie, na kterou můžete zaklepat

Dřevo má silné psychologické účinky a podobně jako příroda prokazatelně snižuje stres. Jeho použití, kontakt i blízkost podporuje zdraví a navozuje optimistickou pohodu mysli. Čím více tohoto materiálu budete kolem sebe mít, tím lépe! V ideálu z něj mít celý dům (2).

Jsem jako dřevorubec a je mi hej!

Na základě na sobě nezávislých studií provedených v Norsku, Japonsku, Kanadě a Rakousku se zjistilo, že dřevo má pozitivní a nesmírně blahodárné účinky na emocionální stav lidí (3). Prostředí s jeho prvky může pomoci znormalizovat i krevní tlak a srdeční pulz,“ překvapuje jmenovaná specialistka s tím, že terapeutické vlastnosti dřeva překonávají všechny ostatní běžně využívané povrchové materiály. Dřevostavba je tedy zdravým, uklidňujícím a útulným místem k životu!

Zdroje: (1) www.webmd.com/balance/stress-management/effects-of-stress-on-your-body, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5551239/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6766028/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat