Domácí práce od rána do večera? Takto si spoustu věcí usnadníte

26.05.2022 | Bydlení a design

Jestliže máte pocit, že pracemi kolem svého domu trávíte více času, než se vám zamlouvá, pak právě pro vás je náš dnešní článek. Poradíme v něm, jak si mnoho domácích prací usnadnit.

Ručně vysávejte jen jednou za čas

Minimálně jednou týdně pobíháte po domácnosti s vysavačem v ruce? Jde o jednu z nejotravnějších domácích prací, které se přitom můžete snadno zbavit. Robotické vysavače už jsou dnes mnohem inteligentnější než první modely, které se na trh dostaly před několika lety. Robotické vysavače mají kvalitní senzory, orientují se i podle signálu wifi sítě. Díky tomu se v prostoru orientují velice dobře a místnosti skutečně kvalitně vysají. Navíc samy najdou i nabíječku. A vaší jedinou starostí tedy bude vysypat zásobník (a některé robotické vysavače nepotřebují ani to).

Některé robotické vysavače za vás dokonce i vytřou. A na vás pak už jen bude jednou za měsíc rychle projít místa, do kterých se robotický vysavač nedostal.

Konec práce se zaléváním

Také se zaléváním květináčů a zahrady si nemusíte lámat hlavu. S muškáty na oknech pomohou samozavlažovací truhlíky, se záhony a trávníkem zahradní zavlažovací systém.

Díky možnosti načasování vám zavlažovací systém dobře poslouží i během dovolených. Nemusíte říkat sousedům, závlaha se sama aktivuje a květinám dodá potřebnou vláhu. S trochou šikovnosti navíc vše můžete propojit pomocí chytré domácnosti a ovládat i na dálku. Nebudete tak záhon zbytečně kropit po dešti.

Pro závlahu zahrady využívejte ideálně dešťovou vodu, kterou zachytíte do sudu, resp. do nádrže na dešťovou vodu.

Ještě myjete nádobí ručně?

Zatímco základní spotřebiče jako lednička či mikrovlnka jsou dnes již nezbytnou součástí každé domácnosti, v případě myčky nádobí tomu tak ještě není. Díky té přitom ušetříte každý den desítky minut. Zejména pokud doma vaříte a máte vícečlennou domácnost, nádobí se bude nejen během oběda a večeře doslova kupit. S myčkou jednoduše vše naskládáte dovnitř a jednou za den necháte omýt. Kromě úspory času ušetříte i za vodu.

Jak jednoduše na okna?

Vyleštit okna po umytí může být docela výzva. Stačí jen drobně umazaný hadr a na okně se udělají nevzhledné šmouhy. Navíc budete potřebovat leštěnku. I zde přitom existuje zlepšovák. Použít můžete buď stěrku na okna, nebo dokonce stěrku kombinovanou s vysavačem (tzv. vysavač na okna). Vysavač vysaje vodu, kterou z oken stahujete pomocí stěrky, a vám zbydou dokonale čistá okna.

Automatizovat můžete i krmení mazlíčků

Vypadá to možná na první pohled trochu zvláštně, ale práci si skutečně můžete ušetřit i se svými domácími mazlíčky. Pořídit si můžete například automatický dávkovač na granule. Nejenže tak misku nebudete muset svému mazlíčkovi každý den doplňovat, dostane navíc pravidelně ideální porci granulí – a to i během vaší nepřítomnosti.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat