Čisticí prostředek na sklo nepatří na zrcadlo

S čističem na skla si dejte pozor! Protože ne vše s ním lze vyčistit. Nikdy byste jej neměli používat především na těchto pěti místech, aby nedošlo k poškození.

Na různé materiály a povrchu v bytě existují různé čisticí prostředky. Zvolit vždy ten správný může být někdy matoucí. Než ale ztratíte trpělivost a uklidíte celý byt prvním prostředkem, který vám padne do ruky, měli byste se zamyslet. Protože to může způsobit více škody než užitku. Vysvětlíme vám, na která místa byste nikdy neměli stříkat čistič skla, chcete-li dosáhnout dokonale uklizeného domova (1).

Zrcadlo

Zrcadlo jste už asi čističem na sklo čistili, že? Vždyť zrcadlo je přece ze skla! Chyba! Zrcadlo má speciální stříbrný film, který čistič skla ničí. Poznáte to podle nevzhledných hnědých skvrn, které se na zrcadle po chvíli objeví. Zvláště u starých zrcadel je proto lepší použít teplou vodu nebo alkohol.

Žula nebo mramor

Čistič skla nesnášejí ani pracovní desky ze žuly nebo mramoru. Porézní kamenné plochy může agresivní prostředek rozleptat a pracovní desku trvale poškodit. Může také způsobit skvrny na povrchu.

Obrazovky

K odstranění otisků prstů nebo mastných skvrn z obrazovky notebooku nebo televize mnoho lidí také používá čistič skla. Ale i zde jsou chemikálie v čističi pro citlivé obrazovky příliš silné. Lepší je použít utěrku z mikrovlákna se speciálním čističem na obrazovky.

Okna u auta

Čističem skel dosáhnete na skle auta všechno možné jenom ne bezchybného lesku. Výsledkem jsou pruhy a skvrny, které nejenže nevypadají vůbec hezky, ale mohou dokonce zhoršit viditelnost při jízdě. Navíc pokud máte na oknech fólii na tónovaní skel, můžete je čističem skel poškodit. Zde byste měli použít speciální čistič autoskel, který není tolik agresivní.

Dřevo

Zvláště neošetřené dřevo byste čističem skel neměli čistit nikdy. Občas se dá použít na lakované dřevo, ale běžné čištění čističem na sklo může napadnout i tenkou vrstvu laku. Ani louhované nebo naolejované dřevo nesnáší přípravek na sklo příliš dobře. Dřevo je tedy lepší čistit přípravky pro péči o dřevo, které se skládají z oleje nebo vosku.

Zdroj: (1) www.freundin.de/lifestyle-putz-tipp-stellen-niemals-mit-glasreiniger-bespruehen - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Dušená kuřecí prsa

(3 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat