Udělejte si doma příjemný chládek

I když se na léto těšíme celý rok, vysoké teploty s sebou nesou i nepříjemné následky. Máme pro vás nejlepší tipy proti horku.

Jakkoliv léto milujeme, přináší i některé nevýhody, jako například stoupající teploty. V místnostech je dusno a spánek je nesnesitelný. Dali jsme pro vás dohromady pár užitečných a jednoduchých triků a tipů, jak vzdorovat vedru a užít si léto naplno.

Mokrý ručník

Navlhčete ručník ve studené vodě a zavěste do otevřeného okna. Buď přes záclonovou tyč, nebo pokud není k dispozici, položte ručník přes okenní parapet. To automaticky ochlazuje vítr, který přichází dovnitř oknem. Přes den zatáhněte žaluzie a závěsy, aby se teplo nemohlo v místnosti hromadit.

Elektrická zařízení

Ujistěte se, že jsou všechna nepoužívaná elektronická zařízení, jako jsou notebooky nebo televize, vypnutá. To znamená, že zástrčka musí být vyndaná ze zásuvky. Každé zařízení vyzařuje teplo, díky čemuž je místnost ještě teplejší.

Dostatek tekutin

Aby bylo vaše tělo v pohodě, měli byste pít dostatek vody. Když dojde k dehydrataci, tělesná teplota se automaticky zvýší. Potraviny s velkým množstvím tekutin, jako je meloun, jsou také skvělou a chutnou možností, jak udržet tělo hydratované.

Světlo

Vypněte všechna světla, která nepotřebujete, protože vyzařují teplo navíc. Energeticky úsporné žárovky s dlouhou životností vytvářejí přibližně o 70 procent méně tepla než běžné žárovky.

Ponožka s rýží

Další ochlazení slibuje také bavlněná ponožka naplněná rýží. Jednoduše naplňte trochu rýže (ne celou) do ponožky a zavažte provázkem. Potom ji dejte do mrazáku. Ponožku dejte pod prostěradlo nebo jen pod peřinu, odkud z ní půjde příjemný chlad, který škrob v rýži udrží docela dlouho.

Zdroj: názor autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:13
4 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:12
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:12

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat