Vyčištění rychlovarné konvice za méně než pět minut

Čistění rychlovarné konvice je náročná procedura. Ale nemusí být! Použijte obyčejný citron, který všechnu dřinu udělá za vás. Anebo vsadíte na jedlou sodu či vodu z brambor? V každém případě bude rychle po problému!

Rychlovarná konvice patří mezi základní domácí spotřebiče. Den co den v ní ohříváme vodu na kávu i čaj, což nám šetří čas i síly. Ať už je tato nádoba skleněná, keramická, plastová nebo kovová, dřív či později přijde okamžik, kdy se v ní začnou tvořit nánosy nečistot i vodního kamene, kterých se těžko zbavuje. Navíc zpomalují ohřev a mohou pozměnit chuť připravovaných nápojů! Jak s nimi bojujete vy?

Když očista, tak rychlá a nenáročná!

Jde-li o úklid, kdo by neměl rád snadné triky, které práci co nejvíce usnadní? A platí to i pro rychlovarnou konvici. Doby, kdy jste ji zdlouhavě a s vypětím všech nervů drhli kartáčkem, jsou pryč. Tuhle nepříjemnou disciplínu můžete zvládnout za méně než pět minut, a navíc s úsměvem od ucha k uchu. Jak?

Citronový čistič si oblíbíte

Protože zima klepe na dveře a s ní stoupá i riziko chřipek a viróz, možná teď ve velkém nakupujete citrony, od kterých si slibujete, že vám posílí imunitu a ochrání před bacily. Oželíte jeden kousek, a to pro dobrou věc? Nakrájejte ho na tenké plátky, vložte do konvice a zalijte vodou tak, aby ani jedno znečištěné místo nezůstalo na suchu. Pak už stačí jen zmáčknout patřičný čudlík a citron ve spotřebiči jednoduše povařit. Jakmile se tak stane, tekutinu tam nechte ještě působit. Oba dva kroky následně znovu zopakujte a konvice bude jako nová. Je tu ale ještě jiný způsob.

Zkuste starý dobrý ocet 

Na hodně podobném principu zafunguje i starý dobrý ocet. I ten jistě máte po ruce! Smíchejte ho s vodou v poměru 1 : 1  a vyvařte. Také tuto směs v konvici pak ještě chvíli nechte, efekt bude o to lepší! Nelze nezmínit, že k tomuto účelu báječně poslouží i roztok jedlé sody. Ještě pořád se vám do čistění konvice nechce? Ale jděte, vždyť je to hotové na to tata.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8856568/ - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:03
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
12 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat