Trendy bytových dekorací pro rok 2023

Od keramiky s řemeslným vzhledem až po vlnité pruhy základních barev, to jsou trendy bytových dekorací, na které je třeba se v roce 2023 zaměřit. 

Nic se nevyrovná návratu domů do příjemného prostředí, které vám umožní se totálně uvolnit. Když můžete své nohy zabalit do teplého, útulného vyšívaného přehozu, zakrýt se umělou kožešinou a usrkávat čaj ze svého oblíbeného hrnku, můžete mluvit o blaženosti. Mít možnost vytvořit prostor svých snů, který skutečně vystihuje váš styl a to, jak chcete, aby váš domov vypadal, je super.

Možná právě hledáte inspiraci, jak proměnit svůj interiér nebo ho možná chcete jen trochu osvěžit – pak právě pro vás máme přehled bytových trendů pro rok 2023.

Udržitelné materiály

Snaha interiérového průmyslu být udržitelnější znamená, že designéři i spotřebitelé hledají způsoby, jak navrhovat design bez globálního odpadu než k němu přidávat. Od ratanu a bambusu po třtinu a len, existuje spousta materiálů, které jsou považovány za šetrné k životnímu prostředí, a třeba korek a hliník budou v roce 2023 stále populárnější. Přirozená hnědá barva korku dodává uzemňující, zemitý pocit, díky kterému se okamžitě cítíte uvolněněji, zatímco jeho drsný vzhled kůry dodává texturu, teplo a útulnost. Hliník lze donekonečna recyklovat, což z něj činí jeden z nejekologičtějších kovů, které můžete ve své domácnosti použít.

Vlnité pruhy

Vlnité pruhy doslova dělají vlny ve světě designu! Jak význam domova a jeho role jako místa pohodlí, útočiště a ochrany stále roste, bude se design přiklánět k barvám, vzorům, materiálům a tvarům, které lidem poskytují pocit emocionálního útočiště. Vlny jsou často spojovány s vodou a oceánem, které prý vyvolávají pocity klidu a relaxace.

Vrstvené osvětlení

Osvětlení je po barvě druhým nejdůležitějším designovým prvkem ve vašem domě. A s jeho schopností nabývat nových forem od různých materiálů až po sochařské tvary začínáme pozorovat nárůst vrstvení. To dodává prostoru teplo a útulnost a také dává příležitost pobavit se s různými návrhy osvětlení – od světelných kapes až po velké stojací lampy.

Tapety

Tapety, které byly poprvé populární v 18. a 19. století, bývaly způsobem, jak skrýt nedokonalosti na stěnách – ale nyní se používají k přidání barev, vzorů a charakteru do vašeho domova.

Řemeslné výrobky

Řemeslné výrobky – a ty, které si můžete sami vyrobit – jsou stále více oblíbené, což zdůrazňuje zvýšenou poptávku po designu, který je na míru, autentický a ručně vyrobený. Lidé spíše hledají starožitný nebo upcyklovaný nábytek, místo aby kupovali zbrusu nový. S tím přicházejí kvalitní produkty a dlouhodobě udržitelný a vědomý životní styl.

Základní barvy

V bouřlivé době, ve které žijeme, je klíčové najít okamžiky pro hraní a zábavu – a to se odráží i v našich domovech, protože výrazné barvy jsou stále výraznější. Z hlediska psychologie barev reprezentují tělo, mysl a emoce tři základní barvy – červená, modrá a žlutá. Syté základní barvy dodají prostoru hravé kouzlo a přinesou s sebou nezaměnitelnou energii.

Francouzský styl

V roce 2023 bude klíčovým prvkem vašich ložnic uvolněný prostor ve francouzském venkovském stylu. V tom se vyhněte výrazným barvám a potiskům s jasnými barevnými třpytkami, místo toho zvolte dekor, který spadá do kategorií světlé a vzdušné.

Zdroj: www.stylist.co.uk/home/home-decor-trends-2023/723706







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:34
192 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:24

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat