Pro uklizený byt stačí dodržet jedno pravidlo

Žít v bytě jako z katalogu: Co dělají jinak lidé, jejichž domov vždy vypadá elegantně a stylově? Poznejte pravidlo 10–30!

Znáte ten pocit, když žijete v bytě tak dlouho, až se v něm nějak ztrácíte? Nebo stále udiveně vcházíte do cizích bytů a domů a říkáte si, proč to tak nevypadá u vás? Pak pro vás máme přesně to pravé.

Ve skutečnosti nemusíte být královnou interiérového designu (nebo úklidu), abyste vytvořili krásný domov. Ve skutečnosti nejde ani o styl, ani o kusy nábytku, obojí je prostě věcí vkusu. Důležitější je, jak se ke svému domovu chováte. A zde pomáhá tzv. pravidlo 10–30, které se ale dá aplikovat na více oblastí života.

Pravidlo 10–30 pro krásný domov

Jak funguje princip 10–30? Velmi jednoduše! Udělejte o 10 kroků více, které vám zaberou o 30 sekund více času. Zní to jednoduše a také je. Je lepší to udělat jednou pořádně než to dělat stále dokola napůl. A abyste věci udělali důkladně, obvykle to nezabere víc než minimum úsilí – stačí 10 kroků nebo 30 sekund.

Jak se ke svému bytu chováte, můžete sami vidět. Pokud si dáte trochu více času a prostoru na všechny věci v domácnosti, ať už jde o uspořádání prádla, péči o rostliny nebo třeba otázku, kam pověsit nové zrcadlo, výsledek – tedy vzhled vašeho domova – vám poděkuje.

V dnešní době je sice stále větší potřeba dělat věci rychle a okamžitě, ale domov je místo, kde bychom se měli rozhodně odpoutat od tohoto rychlého životního tempa. 

Když vstoupíte do cizího bytu a pocítíte ten krátký wow efekt, zpozorněte: Jen málokdy vás zaujme skutečný pořádek nebo čistota. Ale ta péče. Poznáte, kdy se o místnost starají její obyvatelé – a kteří tomu rádi každý den obětují pár kroků a vteřin navíc.

Pravidlo 10–30 v domácnosti

Neukládejte své dokumenty a dopisy do šuplíku nejblíž – raději je ihned uložte na správné místo.

U nového kusu nábytku nebo dekorace přemýšlejte o tom, kam ho chcete umístit – po dobu 30 sekund, a couvněte o 10 kroků zpět, abyste získali celkový obrázek.

Až budete sbírat nádobí z pokojů, nedávejte je jen tak do kuchyně, ale rovnou do myčky. Totéž platí pro oblečení – které neházíme náhodně na židli, ale věšíme rovnou na ramínko.

Díky tomu bude váš byt nejen lépe udržovaný, ale i vy budete časem na odkládání věcí opatrnější!

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

11 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:34
192 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:24

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat