Proměňte koupelnu v oázu pohody

Mohla by vaše koupelna vonět lépe? S těmito triky vás hned při vstupu do místnosti uvítá voňavá svěžest.

To, že je vaše koupelna čistá, neznamená, že příjemně voní. Můžete uklízet, jak chcete – po pár dnech zmizí příjemná vůně čisticího prostředku a obnoví se známá atmosféra. S těmito triky se to ale nestane! Zajistí trvalou svěžest, takže budete každý den příjemně překvapeni.

Triky pro voňavou koupelnu

Vždy jsou to stejné zdroje, se kterými se musíme vypořádat: odpadkový koš, záchod a odpad. Možná k nelibé atmosféře přidávají své i zatuchlé ručníky. V první řadě byste měli vše důkladně vyčistit octem. Možná jste si s "voňavou svěžestí" nepředstavovali právě tuhle vůni, ale je dobré sterilizačnímu účinku octa důvěřovat. Neutralizuje zápach a zabraňuje tvorbě plísní. 

Směs jedlé sody, octa a horké vody funguje dobře pro všechny typy odtoků. Deodorizační účinek jedlé sody také váže nepříjemné pachy a dotváří magické trio. Rozsypte prášek do záchodu nebo odtoku a poté nalijte ocet. Nechte krátce působit – lehce pění – a poté opláchněte horkou vodou. Tak budete mít tu hrubou práci hotovou a můžeme přejít ke slibovanému zážitku z vůně!

Vytvořte skryté zdroje vůně

Pro první trik potřebujete esenciální olej dle vlastního výběru. Pár kapek nakapejte do všech ruliček toaletního papíru, které jsou v koupelně. Tedy v roli, která se právě používá a také v té, která je v rezervě. Pozor, s olejem to nepřehánějte – pokud karton nasákne a tekutina pronikne až k papíru, může způsobit podráždění pokožky. Tento trik můžete použít i na dekorace, jako jsou umělé nebo sušené květiny. 

Papírové ubrousky jsou skrytým šampiónem pro uklidňující svěžest, protože jsou všestrannější, než si možná myslíte. Můžete je dát například mezi složené ručníky nebo je schovat pod pytel na odpadky a koupelnovou předložku. Aby svěží vůně vydržela déle, můžete je čas od času pokapat esenciálním olejem. Jen je pak nedávejte k ručníkům, protože i tady mohou způsobovat podráždění pokožky. Můžete použít i vatové tampony, které pokapete olejem nebo nastříkáte parfémem a schováte v koupelně. Třeba do šuplíku!

Dalším skrytým zdrojem vůně je držák na toaletní štětku. Vezměte čisticí prostředek podle svého výběru s intenzivní vůní, jako je prostředek na mytí nádobí, čistič na podlahy nebo saponát, a nalijte ho do držáku. 

Problémy s toaletou

Nechceme svádět vše na muže, ale faktem je, že co se týče vyměšování, nejsou zrovna nejpřesnější pohlaví. Takže když pár kapiček zabloudí mimo mísu, hned to ucítíte. Proto se nyní zaměříme na podlahu kolem záchodu a ta musí obzvlášť vonět! Smíchejte čistič na podlahy nebo koupelny s trochou aviváže a nechte směs působit co nejdéle, potom ji setřete hadříkem. Aviváž je také skutečným zasvěceným tipem pro dřezy nebo povrchy obecně, protože kromě příjemné vůně také zabraňuje usazování prachu.  

Zdroj: názory autora - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

42 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:19
21 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:17
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat