Tipy pro upcyklaci a zero waste v kuchyni

Také přemýšlíte, jak by se vaše kuchyně mohla o něco méně plýtvat? Máme pro vás tipy, jak ulevit odpadkovému koši a vdechnout starým věcem nový život. 

Pokud se poslední dobou zamýšlíte více než kdy dříve nad tím, jak ulevit nejen vaší peněžence, ale i odpadkovému koši a následně i celé planetě, jste jako já. Také jsem v poslední době hledala nápady na upcyklování, abych méně vyhazovala, více šetřila a vdechla nový život starým věcem. Mám pro vás tipy, jak na to. Protože mít z vaší kuchyně nulový odpad se zdroji, které již máte, není vůbec těžké.

Co je upcyklace?

Upcyklace je určená k tomu, aby produkty, které již nejsou k ničemu, dostaly nový život v jiné funkci. Ze starého trička se stane třeba taška na nákup nebo z vyřazeného věšáku místo na usušení ručníků. Tento upgrade nejen ušetří vaše opotřebované věci od vyhození, ale také minimalizuje spotřebu surovin. A snížit spotřebu na minimum je důvod, proč je u nás upcycling stále oblíbenější.

Vyřazené utěrky nebo prostěradla nemusíte hned vyhazovat. Nastříhejte je na různě velká plátýnka a udělejte si z nich voskované ubrousky, které můžete použít jako přilnavou fólii a dát tak sbohem roli igelitu.

Zero Waste tipy pro zdravější životní styl

Protože upcycling jde ruku v ruce s filozofií Zero Waste, jejímž cílem je vést život s co nejmenším množstvím odpadu, najdete na internetu velké množství rad a praktických tipů, díky kterým se snadno obejdete bez obalů a povedete tak zároveň zdravější život.

Vyrobte si vlastní rostlinné mléko

Pokud dáváte přednost rostlinné stravě obecně nebo máte výhrady jen k některým z nic, jako třeba ke kravskému mléku, můžete si rostlinnou alternativu vyrobit velmi snadno sami doma. Uvidíte, že jakmile zjistíte, jak snadné to je, budete ho dělat pravidelně. A nejen, že chutná mnohem lépe než jeho protějšek ze supermarketu, protože neobsahuje žádné přísady, je také mnohem zdravější a můžete ho zkoušet podle libosti, dokud nenajdete svou oblíbenou variantu.

Zdroj: www.zerowaste.cz - celý článek







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat