Chyby, kterých se dopouštíte na pokojových rostlinách

Je hezké mít domov plný krásných, rostoucích rostlin, jejich barvy a jedinečné vlastnosti dotvářejí charakter a hloubku jednotlivých místností. Tak si je nezahubte těmito nešťastnými zlozvyky!

Může být neuvěřitelně frustrující, když rostliny nerostou podle očekávání nebo umírají zdánlivě bez důvodu. Zde jsou některé nástrahy, kterým byste se vůči nim měli vyhnout.

V obchodě nedáváte pozor

Listy napadené škůdci, napůl uschlá rostlina a podobně. Jistě, že ji můžete zachránit, pokud víte, jak na to, ale co když vaše snaha přijde vniveč? V obchodě vybírejte pouze kusy, které jsou na pohled zdravé a vitální.

Kašlete na péči

Pokud hodně cestujete nebo pracujete dlouhé hodiny, pravděpodobně se vám stane, že na péči o rostlinu zapomenete, což platí zejména u zalévání. Ujistěte se, že chápete, co květiny potřebují. Většina z nich vyžaduje různé režimy zavlažování, ale s tím pomáhají samozavlažující truhlíky a květináče.

Používáte vodu z vodovodu

Voda z kohoutku může být levná a snadno dostupná, ale pro „pokojovky“ není optimální volbou. Používejte destilovanou vodu bez sodíku, protože nahromadění soli je jedovaté pro téměř všechny druhy rostlin.

Nehnojíte

Nastavte si upomínku a zajistěte, abyste si každých pár měsíců vzpomněli na hnojení svých rostlin. Pokud si nejste jisti, jak často tento krok opakovat, vyhledejte rady na internetu nebo oslovte zkušeného pěstitele.

Neberete ohled na směr slunečního světla

Je důležité pochopit, odkud světlo do vašeho domova přichází. To může určit, do jaké místnosti svou rostlinu umístíte. Jihovýchodní sluneční záření není tak silné jako například severozápadní.

Nepřesazujete

Nepřesazování rostliny, jak stárne nebo roste, je velkou chybou. V případě, že květinu máte v příliš malém květináči, může se stát, že bude svázaná s kořeny, což znamená, že kořenům dojde místo.

Zapomínáte na prach

Jistě, oprašování rostlin je fuška, ale také nezbytnost. Prach blokuje sluneční světlo mířící do listů, a to zpomaluje fotosyntézu, což je proces, při kterém zelené rostliny využívají sluneční světlo k syntéze potravin z oxidu uhličitého a vody.

Zdroje: názor autora






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat