Věci, které byste nikdy neměli skladovat v garáži

Jízdní kola, mrazáky či rádia, které plánujete nechat opravit. Co se nevejde do domu, najde místo v garáži. Ale ne všechny předměty tohle vlhké místo snesou. Které byste od garáže měli držet do možná nejdál?

Kdo může říct, že má v garáži perfektně naklizeno? Tohle místo plní spíš funkci malého skladiště, jež ovšem není ideální pro uskladnění všeho, co vám přijde pod ruku. Níže uvedené předměty do ní rozhodně nepatří.

Umění

Je jedno, zda jste obraz koupili od pouličního umělce nebo v některé z galerií. Udržujte ho mimo garáž, jinak ho vystavujete riziku plísní. Obrazy i obrázky namalované vašimi dětmi si zaslouží odpočívat na suchém místě s kontrolovanou teplotou a bez jakékoli vlhkosti.

Důležité dokumenty

Rodné, oddací či úmrtní listy, technické průkazy, zbrojní průkazy a další dokumenty. Je trochu riskantní tyhle důležité papíry schovávat v garáži. Pustit se do nich může plíseň nebo nezvaní škůdci. A všichni vědí, kolik úsilí to stojí, pokud usilujete o jejich výměnu. V případě, že to jinak nejde, papíry dejte do vodotěsné přepravky s víkem.

Knihy

I když už máte svá vysokoškolská léta dávno za sebou, je velká šance, že se vám někde povaluje stará učebnice nebo první vydání Babičky Boženy Němcové. Věřte, že tyto svazky patří výhradně do knihovny. Vlhkost stránky pomačká a slepí, v horším případě knihu napadne plíseň. Nemáte-li pro ni místo, nabídněte ji k prodeji.

Jídlo pro mazlíčky

V akci jste nakoupili několik pytlů suchého krmiva pro svého mazlíčka a teď přemýšlíte, co s nimi. Nejlepší je nechat je doma, tedy pokud nechcete přilákat hlodavce a jinou havěť. Ideální je granule nasypat do barelu určeného přímo pro krmivo.

Barvy

Jistě, že si barvy na zeď můžete v garáži na pár dní odložit, ale nenechte je tam dlouho. Většina barev by měla být skladována mezi 15 až 27 stupni Celsia. Extrémní teplo nebo chlad konzistenci samotné barvy zničí.

Víno

Grilovali jste s přáteli a ti vám přinesli další lahev vína – stejně jako ti předchozí. Pravděpodobně je čas investovat do stojanu na víno nebo lednice. Chladnička na víno je vhodná pro krátkodobé i dlouhodobé uskladnění, a navíc kontroluje teplotu tak, aby to neovlivnilo chuť obsahuje láhve.

Oblečení, prádlo nebo jiné textilie

Ať už jsou to svetry, které nosíte pouze během lyžařské sezóny, ložní prádlo a ručníky nebo dokonce spací pytle, nic, co je vyrobeno z látky, by nemělo být skladováno v garáži. Můry mohou oblečení zničit, podobně jako plíseň nebo hlodavci. Pokud je to nutné, investujte do vakuově uzavřených sáčků a vzduchotěsných nádob.

Zdroje: názor autora






Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat