Stěhování do nového domova krok za krokem

Než se budete moci plně zabydlet ve svém novém domově, chvíli to potrvá. Nejprve je totiž nutné zařídit několik nesmírně důležitých věcí, které vám s příchodem dalších dnů zjednoduší život.

Všude samé krabice a nepořádek? Nevadí, vše má svůj čas. A koneckonců, jsou důležitější věci než prach na podlaze, třeba tyhle úkoly, které je nutné si odškrtnout co možná nejdříve!

Vyměňte zámky

Než do nového domova přestěhujete sebe, svou rodinu nebo cokoli ze svých věcí, měli byste nejprve vyměnit zámky. Pokud si dům nebo byt pronajímáte, nezapomeňte se před výměnou zámků zeptat majitele.

Informujte své blízké

Aktualizujte informace o své adrese a poskytněte je nejen svým blízkým, ale i důležitým institucím, školám, bankám, pojišťovnám či zaměstnavateli. Ušetří to spoustu zmatků s poštou i vysvětlováním.

Zkontrolujte, zda vám nic nechybí

Pokud jste ve sdružení vlastníků domu, měli byste již mít kontaktní osobu, která zajistí, že dostanete vše, co potřebujete. Chyby se však stávají, proto nic neponechávejte náhodě. Ujistěte se, že máte přístupové kódy k bráně, bezpečnostní kódy, klíče od garáže, kolárny, sušárny a podobně.

Najděte hlavní uzavírací ventil

V novém domově se nikdo neorientuje hned v první minutě, nicméně doporučuje se primárně najít hlavní uzavírací ventil, který v případě úniku vody zajistí, že nevytopíte jak sami sebe, tak i sousedy. Zároveň zapátrejte po hlavní pojistkové skříni objektu.

Důkladně vyčistěte kuchyň i toaletu

Pokud jde o to, kde připravujete a skladujete jídlo, a kam chodíte na toaletu, kompromisy neexistují. Důkladně vyčistěte kuchyň, koupelnu i záchod, použijte dezinfekci, precizně vyčistěte všechny skříňky, police, spotřebiče a podlahy.

Vyměňte filtr u klimatizace

Ukliďte okolí vnitřní i venkovní klimatizace, pokud je součástí bytu, odstraňte veškeré nečistoty, křoviny, klacky a tak dále, protože tyto předměty brání jednotce v plnění její práce a zvyšují spotřebu energie. Zároveň vyměňte vzduchový filtr, jehož obměna se doporučuje maximálně každé dva měsíce. Až dokončíte kontrolu klimatizační jednotky a výměnu vzduchového filtru, poznamenejte si datum, kdy jste tak učinili.

Seznamte se se svými sousedy

V případě, že své sousedy nepotkáte na schodech a neseznámíte se s nimi, zaťukejte na ně a představte se. Dokazuje to, že jste přístupní a milí. Zároveň platí, že navázání těchto spojení je důležité, nikdy nevíte, co od koho a kdy budete potřebovat. Že už došla sůl? Tak vidíte.

Zdroje: názor autora







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

63 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 26.4.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat