Jak vybavit kancelář – těžká rozhodnutí kam ukládat dokumenty

22.08.2023 | Bydlení a design

To, jak se vám v kanceláři pracuje, ovlivňuje výmalba, rozestavění nábytku, ale i kapacita úložných prostor. Příliš mnoho věcí na psacím stole zdržuje od práce, a navíc působí dojmem, že jsou na vás svěřené úkoly příliš náročné. Zaměřte se na efektivní uložení dokumentů a kancelářských potřeb, jen tak si na stole udržíte pořádek a váš stůl bude působit dojmem, že přesně víte, co děláte. Jak na to?

Jak si uspořádat věci na psacím stole?

Na stole byste měli mít jen to nejnutnější jako jsou psací potřeby, ty si uložte po své dominantní ruce. Vhodný je i podstavec pod počítačový monitor a neměla by ani chybět stolní lampa. Tu umístěte do kříže od své dominantní ruky a zároveň tak, aby byl světelný zdroj 40 cm nad pracovní plochou. Nyní máte ergonomicky uspořádanou pracovní plochu.

Využijte prostor pod a nad pracovním stolem

Některé dokumenty používáte při své práci skoro každý den. Uložte je nad stůl nebo pod něj. Pro uložení nad stůl jsou skvělou volbou nástěnné police z odolných materiálů, které mají vysokou nosnost.

Pod stůl můžete umístit kontejnery na kolečkách nebo malé zásuvkové skříně, které oceníte při ukládání kancelářských potřeb jako jsou obálky, složky nebo volné listy papíru. Abyste v zásuvkách udrželi pořádek, a zůstaly tak stále přehledné, vybavte je praktickými pořadači.

Pracujete na řadě projektů zároveň? Kartotéka může být skvělým pomocníkem

I v současné době, kdy většinu dat ukládáme v digitální podobě, je potřeba mít řadu dokumentů ve fyzické podobě. Jedná se například o originály smluv, ale i dodací listy, faktury, reklamační protokoly a mnoho dalšího. Přehledné uložení těchto složek umožňují především kartotéky, které nabízejí prosto pro uložení dokumentů různých formátů. Nejoblíbenější jsou však kartotéky se šuplíky ve formátu A4 nebo A5.

V případě, že se vaše profese ubírá technickým směrem, je vhodné pamatovat na skutečnost, že technické výkresy a architektonické návrhy mají specifické formáty. Ideální řešení nabízejí skříně na výkresy, jež disponují mělkými, ale prostornými zásuvkami.

Vybírejte kousky se snadnou údržbou a odolnou konstrukcí

Kancelářský nábytek by měl být odolný vůči dlouhodobé zátěži. Díky tomu se mimořádné oblíbenosti těší kovový kancelářský nábytek s robustní konstrukcí. Oblíbené jsou především kousky s práškovou povrchovou úpravou. Ta nabízí nejen velkou barevnou variabilitu, ale hlavně chrání nábytek před prachem a vlhkostí a zajišťuje i velmi jednoduchou údržbu.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat