Působivé designové trendy roku 2024

Toužíte po změně? Pokud v roce 2024 plánujete rekonstrukci svého domova, můžete se inspirovat nejzajímavějšími designovými trendy, které letos nadělají hodně parády!

Interiérová designérka Kate Dawson z New Jersey vždy milovala barvy, zejména zelenou. V roce 2024 vidí, že se tato barva konečně hraje prim. „Mám pocit, že svět interiérového designu prosazuje zelenou barvu asi čtyři nebo pět let a konečně se jí dostává pozornosti, kterou si zaslouží. Nemluvím o lovecké zelené z 90. let, mluvím o smaragdové a olivové,“ nechala se slyšet pro portál Real Simple. A jak zelenou dostat do interiéru? Tapety a textilie poslouží přímo královsky. Pokud ale olivová nebo smaragdová není vaším šálkem čaje, zkuste další tipy, jež jsou právě teď v kurzu.

Přechod na zemité zóny

Zatímco bílé kuchyně a koupelny kralovaly po mnoho let, v roce 2024 stojí za to vsadit na zemité tóny, jež čím dál získávají na oblibě. Nejen hnědá a béžová, ale i vínová kuchyně do vašeho domova vnese novotu a čerstvost.

Tmavé a náladové barvy

Temné a náladové vibrace se vrací! Malování stěn je je jedním z nejoblíbenějších způsobů, jak jim dát šanci. Nádherná tmavě šedá/modrá funguje ve všech druzích aplikací, od venkovních okenic až po vnitřní stěny. V saténovém provedení vypadá obzvláště skvěle na skříňkách a knihovnách.

Maximalismus

S maximalismem se to táhne už od roku 2023 a i současnost mu přeje. Jeho cílem je vnímat každý centimetr prostoru jako příležitost k uměleckému vyjádření. Tak nebojácně míchejte barvy a textury tak, aby prostory působily živě a bujně.

Vintage

Vintage je cokoli staršího více než dvě dekády. Jedinečné vintage kousky lze kreativně začlenit do vašeho dekoračního schématu. Moderní nábytek v kombinaci s vintage skleněným boxem, kovovým svícnem či plechovými cedulkami působí hravě a sofistikovaně.

Detailní kování

Ať už je to v kuchyni nebo koupelně, kování se může zdát jako malý detail, ovšem opak je pravdou. Krásné kování prohlubuje příjemný pocit z prostoru. Upřednostněte třeba mosaz.

Integrované dřezy

Chystáte se na velkou rekonstrukci kuchyně? Pak musíte mít integrovaný dřez. S nadcházejícími měsíci se stane velmi populární. Navíc přidání kamenné přední zástěry ke kuchyňskému dřezu podtrhne přirozenou krásu kamene a zároveň maximalizuje funkčnost v prostoru.

Oživené stěny

Obyčejné stěny jsou out. Naplánujte si, že v tomto roce konečně začleníte dřevěné obložení, malby nebo tapety, abyste přinesli více vizuálního zájmu na stěny v celém vašem domě.

Zdroje: www.realsimple.com/design-trends-to-try-in-2024-8400115







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat