Kreativní využití skleněné vázy

Skleněná váza pojme pěstovaný bambus, vonnou svíčku, bonbony, vařečky i vystavené ovoce. A jak si z ní udělat originální svítidlo rodinných vzpomínek a šťastných okamžiků?

Kdo by nemiloval vázy! Skoro v každém domě se nějaká najde. Oprašte tu ze skla, která je dávno zapomenutá někde v komoře a vdechněte jí nový život. Dávka kreativní inspirace čeká v následujících řádcích.

Atraktivní domek pro bambus

Do podlouhlé nádoby se většinou dávají řezané květiny, které za pár dní uvadnou a je po legraci. Proč je v ní nepěstovat úplně? Bambus se přímo nabízí. Nasypte na dno vrstvu dekorativních kamenů nebo oblázků, které ho udrží ve vzpřímené poloze a zajistí jeho stabilitu. Poté ho zalijte destilovanou, popřípadě filtrovanou vodou, chlor i fluor obsažený v té kohoutkové by mu neudělal dobře. Tohle elegantní řešení dodá vašemu domovu nádech exotiky a obdivované přírodní krásy.

Svícen, co dokonale zapadne

Svíček není nikdy dost, což by jistě potvrdil nejeden romantik. Postavit nějakou na komodu či prádelník pochopitelně můžete, ale není to trochu nuda? Když ji vložíte do skleněné vázy, vytvoří úplně jinou atmosféru. Vypadá skvěle jen tak samotná, ovšem ani přídavek kamenů nijak neuškodí. Zvláště, když vám jejich barva bude ladit s interiérem.

Soběstačná lampa plná vzpomínek

Kromě zmíněných svíček se dá použít i světelný řetěz poháněný bateriemi. Pro vaše pohodlí v obchodě ulovte ten s časovačem, který se ve vámi nastaveném čase sám rozsvítí a po osmi hodinách zhasne. Nádobu vyplňte třeba mušlemi od moře a zabořte do nich vaši rodinnou fotografii z dovolené. Originální svítidlo navozující šťastné vzpomínky vám každý bude závidět! Ozdobí nejen obývák, ale i dětský pokojíček a pracovnu.

Výstava ovoce

Klasická mísa? Nic proti ní. Ovoce však vypadá úžasně i ve skleněné váze umístěné na jídelním stole. Stačí do ní sáhnout a vybrat si to, na co je momentálně chuť. Nutno dodat, že tento křehký průhledný předmět lze využít i jako držák na vařečky, úschovnu mincí a úložiště tvrdých balených bonbonů. Fantazii se meze nikdy nekladou!

Zdroj: www.allhomeliving.com/16-creative-ways-to-display-your-glass-vases/






Celkem  0 komentářů

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Týden 43 roku 2024 bude pro Berany plný energie a příležitostí. Vaše vládnoucí planeta Mars vám dodá dostatek odvahy a sebedůvěry ke zvládnutí výzev, které vás čekají v pracovním i osobním životě.Tento týden se můžete tě&... Více

Vybrat znamení
Zavřít

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat