Svatba za dveřmi! Kterým nástrahám se vyhnout?

Možná na vás pod stromečkem čekal zásnubní prstýnek, možná už o svatbě uvažujete delší dobu, každopádně máte jasno, že se letos vezmete? Pak gratulujeme! A přidáváme pár rad, které je dobré mít na paměti.

Většinou vám všichni budou radit, co v rámci příprav na svatbu neopomenout. My vám naopak nabízíme seznam 4 věcí, kterým byste se měla rozhodně vyhnout!

Nástraha č. 1: Rozlučka se svobodou

Naše rada: Pozvání na rozlučku neznamená, že za všechny platíte!

Za normálních okolností byste možná i něco takového zvládla (respektive vaše peněženka či rodinný rozpočet), ale před svatbou není takové kavalírství zrovna dobrý nápad. Počítejte s tím, že se svobodou se bude loučit i váš partner (tudíž částku za jídlo a pití vynásobte dvakrát) a také že svatba sama o sobě je finančně velmi náročná, takže každý další výdaj pro vás bude mnohem citelnější než kdy jindy.

Nástraha č. 2: Seznam pozvaných

Naše rada: Ne každý, kdo o to stojí, na něm musí být!

Nebezpečí nadšeného zvaní kohokoli nespočívá v tom, že byste pozvala i pokladní ze supermarketu, která se na vás zrovna usměje, ale v něčem jiném – určitě jste s partnerem mluvili o tom, kolik hostů na svatbu pozvete. A není fér mu pak oznámit, že z 60 volných míst „vaši“ hosté zaberou 56… Smiřte se s tím, že budou lidé, které prostě odmítnete. Ale pamatujte, že je to vaše svatba, a tak do výběru hostů mohou mluvit dva lidé – vy a partner.

Nástraha č. 3: Pomoc rodičů

Naše rada: I když to myslí dobře, svatbu zařizujete vy, ne oni!

Tedy samozřejmě, že v reálu svatbu většinou zařizuje celá rodina (respektive obě rodiny), ale hlavní slovo by měli mít samozřejmě ženich a nevěsta. Pokud se totiž nechají přehlušit rodiči, může se stát, že namísto svatby v zahradě zámku, kde spolu byli na prvním výletě, za doprovodu smyčcového kvarteta, budou oddáni za zvuků varhan v katedrále. Nejprve se na těch hlavních detailech svatby domluvte s partnerem, rodičům nechte méně důležité úkoly, případně jim přidělte úlohu poradců – co podávat na hostině, kdo upeče koláčky, zda je lepší venkovní či vnitřní svatba. A samozřejmě si ponechejte právo veta!

Nástraha č. 4: Výběr svatebních šatů

Naše rada: Nekupujte ty první, co se vám zalíbí

Dost často se stává, že jsou budoucí nevěsty přemoženy tím úchvatným pocitem, když si na sebe v obchodě či půjčovně poprvé navléknou svatební šaty. I když jim třeba tak úplně nesedí nebo se neblíží jejich původní představě, stejně budou připraveny si je vzít. Jenže to by nemusel být strategický krok. Vezměte si s sebou raději kamarádku, jejímuž úsudku důvěřujete, nebo třeba maminku (pozor, ta zas může být přemožena dojetím, když poprvé vidí dceru ve svatebním) a zkoušejte a zkoušejte. Možná se k těm prvním šatům vrátíte, ale musíte si být opravdu jistá, že žádné lepší neseženete. Nejspíš budete muset při výběru róby udělat nějaký ten kompromis, ale lepší bude, když jej uděláte, až když nebude zbytí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tacos s lososem

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

78 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:23
11 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:34

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat