Velikonoční tvoření s dětmi: Originální jarní dekorace!

22.03.2016 | Děti a rodina

Velikonoce patří k největším svátkům roku. A tak není divu, že mnozí z nás uklízejí celý byt a zdobí ho nejrůznějšími jarními dekoracemi. Zapojte do nich letos i děti!

Výroba velikonočních dekorací je skvělou zábavou, která nejen rozvine dovednosti vašeho potomka, ale ještě ji můžete proměnit v úžasnou rodinnou aktivitu, která vás všechny pořádně sblíží.

A jaké máte – kromě tradičního barvení vajec – možnosti? Poradíme vám!

Netradiční perníčky

Nejen na Vánoce se pečou perníčky, vyrábět a zdobit je můžete i na Velikonoce. Jen vyměníte zvonečky za kuřátka, hvězdičky za zajíčky, andílky za vajíčka a smrčky za kytičky. Ovšem nemusíte kvůli tomu zadělávat těsto a poté s dětmi zdobit polevou či potravinářskými barvivy. Zkuste to letos jinak!

Kupte samotvrdnoucí hmotu, rozválejte ji, formičkami na perníčky vykrajujte zvířátka a další jarní motivy a nechejte ztvrdnout. Poté vytáhněte s dětmi tempery (ale na některé hmoty stačí i pastelky či  voskovky) a zdobte podle fantazie! Sice tyhle „perníčky“ neochutnáte ke svačině, ale  zato je můžete vystavit prakticky kamkoli, aniž by došly k úhoně.

Věnec není jen adventní!

A máme tu další prvek, který má většina lidí spojený s Vánoci. Věnec. Jenže bylo by chybou si myslet, že k Velikonocům tahle dekorace nepatří! Jen musíte trochu změnit materiál, ze kterého věnec vyrábíte.

Vyrazte s dětmi do lesa a nasbírejte třeba mech, nařezejte pružné větvičky (ostatně na ty stejně musíte vyrazit kvůli pomlázce) a máte základ pro tvoření. Větvičky svažte a ohněte do kruhu. Ten pak ozdobte například kousky mechu, vaječnými skořápkami, které vám zbudou z vajec použitých na mazance (pečlivě je omyjte) a do kterých jako do mističek můžete „posadit“ třeba malá dekorační kuřátka, berušky, kytičky, zkrátka cokoli se vašim dětem zalíbí (seženete je ve většině květinářství za pár korun). Vedle toho můžete na věnec ještě nalepit králíčky či kuřátka, která vystřihnete z papíru. Že příliš nevěříte svým malířským schopnostem? Pomozte si nějakými předkreslenými! Třeba těmi z obalu sáčku s lízátky Chupa Chups. Nejenže získáte originální dekorace, ale ještě uděláte radost dětem, které si jistě při vší té kreativní práci nějakou tu malou sladkou odměnu zaslouží! Vybírat mohou hned z několika příchutí.

Zkuste jim nabídnout The best of sáček – mix těch nejoblíbenějších příchutí jako je příchuť kola, jahoda, jablíčko, třešeň nebo jemná lízátka s příchutí jahoda-smetana a malina-vanilka. Anebo preferují kyselé chutě? Tak pak tu je Sour Fruits sáček plný lízátek, která jim zajistí spoustu smíchu díky kyselé chuti, nebo jestli mají spíše rádi tradiční ovocné chutě lízátek, pak je tady sáček Fruits nebo Kolormania.

Veselé zápichy a ozdoby

Spousta z nás má doma již připravené osení (pokud ne, seženete ho nyní prakticky v každém květinářství), které díky své svěží zeleni i v panelákovém bytě vykouzlí nezadržitelně se blížící jaro. Zkuste květináč s osením trochu přizdobit „zápichy“, tedy obrázky zvířátek či květin umístěných na špejli. Můžete je vyrábět přímo s dětmi, pokud jsou však ještě příliš malé, případně máte pocit, že z vašich nákresů by nikdo zajíčka či kuřátko nepoznal, vsaďte na profíky. Třeba ty, kteří pro vás vytvořili již zmíněné obaly sáčků lízátek Chupa Chups – najdete na nich hned několik zvířátek, která děti prostě nadchnou. Pak už je stačí jen nalepit na špejli a zapíchnout do osení.

Mimochodem, nejrůznější zvířátka z papíru či obalů sáčků lízátek Chupa Chups nemusíte využívat jen na zápichy – jednoduše z nich vyrobíte i ozdůbky na čerstvé větvičky, které nařežete třeba při odpolední procházce. Stačí je připevnit na barevné stužky či bavlnky a máte úžasnou velikonoční dekoraci, která se vám rozhodně jen tak neokouká!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s ricottou

(24 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat