Vaječňák pětkrát jinak: Co s vánoční klasikou?

Také patříte mezi milovníky vaječného koňaku, a tak už se těšíte, až si zase otevřete láhev domácího vaječňáku od babičky, a budete pomalu „ucucávat“? Zkuste si ale tuhle dobrotu tentokrát vychutnat i jinak!

Kde všude vás může vaječný koňak ještě potěšit?

Dekadentní čokoláda

Kdy jindy si užít pohodu se šálkem horké čokolády v ruce, zabalení pod dekou při sledování pohádek než o Vánocích? Dětem můžete čokoládu ozvláštnit několika bonbóny marshmellow, sobě vaječným koňakem. Stačí kapka, aby čokoláda získala na jemné krémovosti a úžasné chuti! Nechce se vám vařit čokoláda? Pak zkuste trochu vaječňáku nalít do kávy. Kouzlo Vánoc v jediném šálku zaručeno!

Úžasná poleva

Dáváte si k svačině ovesnou kaši? Zkuste si ji vylepšit na vánoční dobrotu, která je ovšem dětem nepřístupná. Zalijte ovesnou kaši špetkou vaječného koňaku. Skvěle doplní její chuť a navíc ji krásně zjemní. Pokud jsou v kaši i rozinky a skořice, dostanete se vánoční nálady po několika soustech.

Netradiční zmrzlina

Pokud jste milovníky zmrzlin a této pochoutky se nevzdáváte ani o Vánocích, můžete vaječňák využít nejen jako polevu! Jestli se rádi rozmazlujete zmrzlinou domácí, pak při její výrobě použijte místo smetany trochu koňaku (však je také z mléka). Vánoční nanuky ocení určitě i vaši (dospělí) hosté!

Dokonalé lívance

Jestli ještě nebudete přeslazení vším tím cukrovím a spol., vrhněte se na lívance. Do těsta namísto podmáslí přidejte vaječňák (nebo jím nahraďte část podmáslí, záleží samozřejmě na vás) a pak pečte jako obvykle. Pocukrujte a posypte skořicí. Po téhle dobrotě se budete olizovat až za ušima! Pokud se vám nechce měnit recept, pak vaječňák použijte do polevy na lívance. Úspěch zaručen.

Neodolatelný toast

Také patříte k lidem, kteří propadli francouzskému toastu (tedy toastovému chlebu namočenému do směsi vejce a mléka a opečenému na pánvi)? Pak pro vás máme vánoční vylepšení. Ano, uhodli jste – část mléka nahraďte vaječným koňakem. Dobrou chuť!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden pro tebe přinese silný proud kreativní energie. Je to hned zkraje nového lunarického cyklu, který pro tebe znamená nové počátky, takže je to skvělý čas, abys začal(a) nové projekty nebo přivedl(a) nové nápady k životu. Nerad(a) opoutáv&a... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:20
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat