Komentáře k článku

ovace 08.04.2017

Určitě ano

Siraellen 07.04.2017

Věřím tomu

Stela 06.04.2017

Já sama i moje děti vyrostly v úplných funkčních rodinách. Jinou zkušenost osobně nemám, s tím že "hrozí" nebiologický otec mým vnoučatům se setkávám poprvé. Nevím tedy, jak to pak doma vypadá, na co to má vliv jak kladný, tak záporný. Nejspíš dopad na děti je indiviuální i co se týče výsledků ve škole a záleží na tom s kým žijí, jak ho vnímají,jaký je po rozvodu jejich biologický otec a další okolnosti. Sama mám 2 kamarádky a s otčímem to nikdy nedopadlo dobře. Jeden začal časem preferovat vlastní děti z prvního manželství před vyženěnými a z druhého bezdětného se stal jakžtakž dobrý otčím, ale nulový "dědeček" Spíše, bych se zeptala jiných žen, které si tím procházejí s nebiologickým otcem, jestli se nechovají ke svým dětem trochu jinak, než kdyby na to byli 2 pokrevní milující se rodiče???. Může to mít pak jiný vliv na děti, /jejich učení, vnímání světa a životní postoje/ aniž si to samy matky uvědomují .

Hanyna 06.04.2017

Věřím tomu;-)

deeana 06.04.2017

Na základě osobní zkušenosti - je to nesmysl.

PavlaO 06.04.2017

Jsme se synem skoro 2 roky sami,a syn je premiant ve třídě,výborný prospěch i v zájmových kroužcích a nepocituji žádné pokulhávání co se týče výchovy. S otcem se sice vídá ale nechce k němu chodit,neb se mu otec nevěnuje a dělá rozdíly mezi mým synem a jeho dalšími dětmi. Není to o tom že děti jsou horší než kdyby byly v rodině která nefunguje.Je to o přístupu,a kdo tvrdí takovou hovadinu,že děti v neúplné rodině jsou horší ve vývoji tak děti nikdy neměl. Nechápu jak takovou kravinu může normálně uvažující člověk vypustit ven. I sám rodič dokáže vychovat užasné dítě s morálními hodnotami,než rodina kde to funguje jen na oko a pak tento příklad aplikuje do budoucna.

helus 06.04.2017

Určitě je lepší když mají děti oba rodiče.

nea 06.04.2017

Když jsem čekala druhé dítě odešel bývalý manžel k jiné ženě, která s ním také čekala dítě. Takže jsem pak děti vlastně vychovávala sama.

vivi11 06.04.2017

tomu moc nevěřím

Alff 06.04.2017

Znamená to tedy, že když jsou děti které se mnou žijí spolu s jejich matkou, a jsou ve škole "tupější", že nejsem jejich biologický otec a ta čůza manželka si je upletla s někým jiným, a já jsem paroháč?!? *5*

glady 06.04.2017

to určitě nééé...kousek od nás je dětský domov a znám dost tamnějších odchovanců, kteří vystudovali vysokou školu...nevím jak to koresponduje s tímto pofiderním výzkumem

konatovka 06.04.2017

Je to určitě v povaze jednotlivce.*1*

A na to přišli vědci jak?

Eva 05.04.2017

Blbost...

Lucie 05.04.2017

Tak všechny ty vědce bych chtěla poznat. Takovou blbost normální člověk vymyslet ani nemůže a to se hodně držím, abych byla slušná.

Věra 05.04.2017

Můj táta vychoval děti,které vyženil.Stále je pro ně tatínek a hodně milovaný.Není to o tom,kdo je zplodil...je to o tom,kdo s nimi prožil krásné dětství.Já jsem jeho dcera,ta biologická.Přesto nikdy nedělal rozdíl.Náš TÁTA.

Hanka 05.04.2017

Dětem je dobře v té rodině, kde je pro ně vytvořeno fajn a zdravé prostředí a kde je má někdo rád a stará se o ně. Je nesmysl tvrdit, že biologičtí rodiče jsou to nejlepší, spousta dětí je týraných nebo zanedbaných atd... Sama jsem rozvedená, mám dvě dospělé děti a obě studují VŠ, dělám, co můžu, abych to zvládla všichni tři jsme fajn parta a máme skvělý vztah. Všem, kterým to klaplo a jsou spolu přeju hodně štěstí, važte si toho, ale ti, co jste zůstali sami z jakéhokoliv důvodu, tak nevěšte hlavu, život je fajn takový, jaký si ho uděláte. Držím se hesla: štěstí není mít, co chceš, ale chtít, co máš.

Lucie 05.04.2017

Takže, když toto zkoumali vědci v Londýně, tak na celé zeměkouli to platí taky. Já mám teda opačnou zkušenost. Biologický otec neměl zájem o dceru, zato nový partner se stará maximálně. Bude to i tak mít špatný vliv na dceru a její rozvíjení se???

Petra Lucie 05.04.2017

Bude, vždyť je to jasný. A i celkem logický. Biorodič je vždycky lepší, než nějaký náhradní. A divit se tomu, že na dítě bude mít vliv, když ho nejbližší vlastní krev opustí? :-O To prázdné místo žádný strejda nezaplácne. Poslední dobou zjišťuju, že "vědci" zkoumají to, co je jasný každému člověku. Teda jen těm, kteří si nic nenamlouvají.

Lucie Petra 06.04.2017

Mám na výběr. Vychovávat dceru sama nebo s přítelem, kterému ona říká táta, protože je s námi od jejího půl roku. Biologickému otci říká strejda, protože ten ji za ty dva roky a kousek měl dvakrát. Naštěstí dcera žádné prázdno nepociťuje, protože ji všichni milujeme a biologický otec je studený psí čumák. Ten má rád jen sám sebe.

Stela Lucie 07.04.2017

Situaci hodnotíte moc brzo, co je v životě rok, dva, pět let? Přeji Vám, aby to vydrželo tak , jak to máte a mohla jste totéž říci i za 20 let. Nesmíte zapomínat, že situace se vyvíjí a také bude rozhodující, jak zhodnotí Vašeho současného partnera nebo pravého otce v dospělosti Vaše dítě.

Lucie Stela 07.04.2017

Podle Vašeho by tedy půlka národa byla v háji. Kolik dětí vyrůstá u biologických rodičů??? A kolik biologických rodičů je natolik v pohodě, že vychovávají své děti jak nejlépe mohou. Napadá mne hned několik případů, kde biologická rodina se nerovná vždy jen pohoda a klid. Takže mrzáci budeme skoro všichni.

Stela Lucie 07.04.2017

Moje přípomínka na Váš příspěvek nebyla v žádném případě myšlena ironicky, Skutečně Vám ze srdce přeji, aby Vámi započatá cesta vydržela a zvedl se tak počet spokojených lidí. Ano, je to tak- polovina národa si zmaří rodinu, to nejkrásnější a nejcennější co má.Je to špatnou volbou partnera a společné děti se v tom zmítají.Škoda, že většinou, když se o tom rozhoduje , nemají žádné slovo.Pak mají buď otčíma, nebo macechu, nebo jen jednoho z rodičů. Vše může být dobře i špatně, není to však již rodina. Nelze však opomíjet fakt, že ženino srdce lze nejlépe získat přes její mateřství, čehož mnoho mužů využívá. Vzhledem k tomu, že rodina je seskupení více lidí, než jen těch dvou, nelze dělat závěry, dokud děti nemají rozum.Jednoznačně si pak ale nesou do života, že tatínek s maminkou k sobě nepatří a že se nemusejí mít rádi.Je rovněž zajímavé, že děti, které nevyrůstaly ve spokojené rodině a setrvaly v ní rodičům později vytýkají, že se měli dávno rozvést a rodičům, kteří se rozvedli, že měli zůstat spolu.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat