Kozel Ovozel bude rozdávat

09.05.2017 | Děti a rodina

Mobilní aplikace Kozel Ovozel „frčí“. Stačilo pár měsíců, aby tato vědomostní hra u našich školáků zdomácněla. Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) spustil edukativní hru v polovině prosince loňského roku a dnes už ji děti, a často i jejich rodiče, hrají napříč Českou republikou.

Kozel Ovozel vzdělává


Udělat kozla zahradníkem byl velmi dobrý krok.

Udělat kozla zahradníkem byl v tomto případě velmi dobrý krok. Přátelský kozlík totiž nejen vyburcoval zájem dětí o zahradničení a zdravý jídelníček, ale má pro ně nachystané odměny za získané vědomosti.

Jak byste dopadli při krátkém testíku vy osobně? Například: Víte, jak vypadá tamarind? Dokdy musí být brambory sklizeny, aby byly označeny jako rané? Nebo jaký vitamin není rozpustný v tucích? Pokud si nejste úplně jisti, pak byste měli vyzkoušet aplikaci Kozel Ovozel také.

Vězte, že z obavy, abyste nepřišli o cenný bod za správnou odpověď, budete zapojovat šedé buňky mozkové víc než samotný Hercule Poirot. A máte šanci se naučit to, co děti na prvním stupni díky Ovozelovi umí už teď.

Kozel Ovozel vede děti ke zdraví

Mobilní aplikace Kozel Ovozel je součástí projektu Ovoce a zelenina do škol, který SZIF administruje. Projekt se snaží dětem vštípit zdravé stravovací návyky, bojovat proti dětské obezitě a zvýšit spotřebu ovoce a zeleniny.

Celkem je v ČR zapojeno více než půl milionu žáků v téměř 4 tisících školách. Ovoce a zeleninu dostávají školáci zcela zdarma.

Jak to ten Kozlík dělá?


Projekt se snaží dětem vštípit zdravé stravovací návyky.

„Koncem loňského roku jsme pro zpestření a vtažení dětí do světa ovoce a zeleniny spustili edukativní hru Kozel Ovozel. Už po pár dnech bylo vidět, že si ke školákům našla cestu, což nás pochopitelně těší,“ uvedl ředitel SZIF, Martin Šebestyán.

Žáci v aplikaci odpovídají na otázky a plní úkoly. Čím více správně zodpovězených otázek, tím více vysazených stromů a zároveň i více nově nabytých vědomostí. Žáci hrají sami za sebe, ale soutěží i za své školy.

Kozlíkovy odměny pro nejpilnější

„Sbírání bodů, a tím i vědomostí by si určitě zasloužilo nějakou odměnu. SZIF se proto rozhodl, že školy a jejich žáky prvního stupně, kteří hrají nejintenzivněji, odmění,“ doplnil Martin Šebestyán.


Kromě individuálních cen pro žáky nejúspěšnějších škol jsou připraveny i věcné ceny pro školy.

Odměnu získají nejen školy s nejvyšším počtem bodů, ale i školy, které mají nejpilnější hráče. Pro úspěch není rozhodující, kolik má škola žáků, všechny mají šanci. Ty školy, které se umístí do 30. června 2017 v žebříčku na prvních příčkách, dostanou pro každého žáka prvního stupně „kozlovské“ magnetky a multifunkční papírovou skládačku.

Kromě individuálních cen pro žáky nejúspěšnějších škol jsou připraveny i věcné ceny pro školy, ale ty zatím prozrazovat nebudeme. Můžeme však prozradit již nyní, že školy budou odměněny v září, aby získaly motivaci do nového školního roku.

Aplikace Kozel Ovozel je ke stažení na portálech Google Play a App Store. Více informací najdete zároveň na www.ovocedoskol.szif.cz.






Celkem 10 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat