Komentáře k článku

Jíťule 13.08.2017

Zajímavé a pravdivé!

Hanyna 12.08.2017

Bez řádu by nefungovalo nic. A i ten malý človíček má v řádu jakous takous jistotu, že ví, co bude následovat, co smí a nesmí... Souhlasím!

kamila76 11.08.2017

Děti lásku potřebují.

deeana 11.08.2017

nemyslím, že to lze nějak srovnávat, dítě potřebuje obojí

Belkov 10.08.2017

Lásku dítě potřebuje nejvíc. Potom taky pocit bezpečí. Jak říkal prof. Matějček - stálé a citově vřelé prostředí. Pak už ani tolik nazáleží, nakolik jsou rodiče bohatí, jestli jsou opravdu biologičtí nebo jestli jsou sezdaní.

Petruška 10.08.2017

Co je řád si vykládá každý jinak.Skutečná láska je také řád,

Tvorx 10.08.2017

*3*je to hovadina. Láska a řád. Naše dítě má hranice....musí si čistit zuby, sám pomáhá, když něco dělám.....nenutim ho do něčeho co nechce. Pokud má na výběr z něčeho jiného. Tedy pokud nemá na výběr nejede přes to vlak.se vším se mu snažím pomoct.....tedy pokud to nezvládne nebo o ní požádá....většinou mu to co dělá jde dobře, když něco rozbije tak se nic neděje ....tedy pokud se nikomu nic nestane.....majetek je proti zdraví na poslednim místě.....ale pokud je to dražší věc a ne jen sklenička v restauraci.....tak si to zaplatí......záleží na okolnosteh.....

helus 09.08.2017

Každé dítě by mělo mít nějaký řád.

Ale já ho nezadám helus 09.08.2017

ten nadpis je blbost V lásce je samotný řád a ten nastavuje přirozené hranice odtud potud a když je člověk dodržuje je spokojený žije bez výčitek a je štastný úsměv

Agáta 09.08.2017

Ten článek musel napsat debil a bezmozek

konatovka 09.08.2017

S tím nesouhlasím, láska je více.*1*

anet 09.08.2017

Kdyby byl řád pro psychiku dítěte důležitější než láska, nejvyrovnanější a nejúspěšnější jedinci b vyrůstali v dětských domovech. Tam na lásku není čas, prostor ani kapacity personálu, ale ze stejných důvodů je tam nutno dodržovat řád. Takže ten nadpis je nesmysl

Zdena 09.08.2017

Na výchovu dětí vám nikdo recept nedá, ani žádný článek, když vám na dětech záleží, tak to poznají a to co jim předáte ze sebe, vám vrátí vám i s úroky, v dobrém či ve špatném slova smyslu. Vychovala jsem dvě dcery podle své nejlepší intuice, 10 let jsem s nimi byla sama, dnes jsou dospělé a skvělé, mám z nich radost. Hlavní je to, že si člověk musí říkat, že děti má jenom půjčené, je to dar, oni se ve správnou chvíli se osamostatní a žijí svůj život, a to je správně. Hlavně by na nich neměl viset a neumožnit jim být osobnostmi se vším všudy. Teď jim radím jen když si o radu řeknou.

glady 09.08.2017

řád je důležitý al edůležitější než láska ?.....tomu si dovolím nevěřit*10*

vivi11 09.08.2017

to je zase článek

rada vivi11 09.08.2017

vy jste taky blb

Václav 09.08.2017

Pokud bych článku chtěl rozumět jen tak po domácku, v žádných vědeckých souvislostech, tak základní myšlenkou je - děti potřebují řád. A to je svatá pravda. A nejen potřebují, ony ho vyžadují. Ano, vyžadují. Chtějí vědět, řečeno s klasikem, od kdy dokdy a co za to. Jsem také docela jist, že rodiče, kteří zavedli jasný, rozumný a dítěti srozumitelný řád, jsou současně laskaví a opravdu přátelští rodiče. Neboť důsledně na oněch zásadách a řekněme mantinelech trvat - to Vám někdy není jednoduché, člověk by rád mávl rukou, aby už měl pokoj, že... A máte pravdu, všechno začíná ve společnosti. Bezbřehá svoboda je nevhodný nášup k demokracii. Pokud se společnost navrátí k ověřeným zásadám, a nemám na mysli diktaturu, pak naše děti budou v takovém jasném systému vyrůstat a nebude jim dělat potíže se do něj také zapojit. Jen jedno se bohužel asi nedá nařídit: Aby rozvod a rozchod citelně zasáhl viníka nebo oba viníky, a ne děti. Zasáhl vůbec ne (jen) po stránce finanční. Protože rozpad rodiny je zločin na dítěti největší. A společnost to přitom už bere jako součást hry, zatímco nepřirozeným formám "rodiny" se otvírají všechny dveře. - Snad je mi dovoleno po dvaačtyřiceti letech práce s dětmi těchto pár řádek napsat.

Vyvážený 09.08.2017

tato věta: .....řád je důležitější než láska a vřelost = může napsat jen blbka a to hodně blbá. Co bych k tomu ještě napsal. Tupá kráva? JJ přesně tupá.

eva Vyvážený 09.08.2017

kráva je krásné zvíře a určitě ne tupé *4*

M. 09.08.2017

Která hlava skopová zase vymyslela tenhle článek včetně nadpisu🙄? Nikdy se nedá láska srovnávat s jakoukoli další výchovnou jednotkou, ať už je jakkoli potřebná... a napsat, že případný nedostatek rodičovské lásky může nahradit kdokoli jiný, může asi jenom deprivant 😒

Jenny 09.08.2017

Dobrý den, dovolím si paní Iloně oponovat. Všechny tři naše děti vyrůstaly v ůplné rodině. Měly řád i lásku. Přesto u dvouch z nich bylo diagnostikováno ADHD.

Václav Jenny 09.08.2017

Také si dovolím přičinit pár slov. ADHD je nemoc s kořeny spíše nebo častěji ve věku předporodním, než v dětství. Nevhodné doprovodné jevy při těhotenství - počínaje "pitím" a konče trably matky na pracovišti - jsou právě tím častým spouštěčem. To neznamená, že se ta nemoc nemůže zrodit jinak, dítě ji může i zdědit atd. Takže tady uvažovaný přímý spoj mezi laskavou úplnou rodinou a dětmi nezasaženými nemocí - resp. v opaku neúplnou rodinou a tedy přítomností ADHD - být může, ale nemusí.

Ilona 09.08.2017

Pokud by byla výchova v rodinách důsledná - ve stálých rodinách, ne v takových, kdy se partneři střídají jak ponožky, nebylo by přibývajících dětí s ADHD. I když, často je ,,papír " z PPP zástěrka za zanedbání právě té domácí výchovy. Pokud rodiče nestanoví tzv. mantinely pro své potomky, těžko mohou čekat,že jim je někdo převychová.

=děda= 08.08.2017

Základem výchovy je fungující řád = rodina. Největším prohřeškem je "neutuchající" láska k dětem 15 až 20+, kdy, zjeména osamělé matky pečují - se vším - o své potomky ještě ve 30ti + ! Škoda, že "odtržení" od prsu již neusnaňuje něco podobného co poskytovala neúprosně presenční vojenská služba. Všichni se dožadují absolutní svobody - mnohdy na úkor druhých....*10*

Ilona =děda= 09.08.2017

Pravda

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat