Komentáře k článku

jana Vysloužilová 22.09.2017

Pokud dítě přinese jednou za rok vši tak si rodiče můžou těšit tím , že dítě je oblíbené . Ale teda -všechny přípravky od paranitu přes všiváček a jiné značky a dokonce ani šampon proti blechám pro psi jsou na jednu věc a to ,aby rodičům stenčily peněženky ( a to paranit stojí i 600kč) - pokud Vám přípravek zabere -tak patříte k těm šťastnějším . Z vlaštní zkušenosti - pokud nakapete tea tree olejíček do šamponu a umýváte tím dítku vlasy -tak pokud máte syna ( tak opravdu vši nedonese ). Pokud máte ,ale i dceru s delšími vlasy tak ta je přinese určitě. Navíc pokud ve školkách a školách -tuto informaci nedají na nástěnku ,že se vši vyskytly tak můžete umývat, prát a snažit se jako debilové. Za mě zabrala jen ta nejlevnější ,na kterou nedám dopustit a to je olej s alpou ( na 250ml rostliného oleje 50ml obyčejné ALPY ( promíchat v lahvy a nanést na vlasy dle potřeby) nechat 20 minut působit) a pořáně umýt šamponem -sice se to musí umýt asi na třikrát -ale vši jsou hned mrtvé , hnidy se dají krásně vyčesat a vlasy jsou jemné a lesklé. Pak se to po týdnu musí preventivně opakovat.

vivi11 21.09.2017

Teď jsou vši ve školách dost často...

ovace 20.09.2017

zatím odoláváme

Beruška 20.09.2017

Holka neustále je nosi>:(,je to tam u nich porad dokola

Siraellen 20.09.2017

Bohužel

konatovka 20.09.2017

Nepamatuji si, že by před 40ti měly děti ve škole vši.:-O

kamila76 20.09.2017

Co říkají babské rady? Bohužel neplatí, že vši se nedrží na barvených vlasech, nebo že je zlikvidujete horkou vodou. Dejte pozor, co na dětech vyzkoušíte. Některé babské rady jak se zbavit vší mohou být dokonce nebezpečné. Třeba jako rada, že máte dítěti namočit vlasy do petroleje, zabalit je do ručníku a nechat působit. Může dojít k poleptání pokožky hlavy, proto se podobných experimentů vyvarujte! Místo toho vsaďte na prevenci. Vši údajně odpuzuje silné aroma bylin - maminky proto často mažou pokožku hlavy tea tree olejem či oleji, ve kterých je naložená šalvěj, levandule nebo třeba rozmarýn. Stejně tak je prý dobré umýt vlasy v silném odvaru čerstvých listů ořešáku. Hlavně nezapomeňte vyprat všechno oblečení včetně čepic, ve kterých se vši rádi drží. Nevynechejte ani ložní povlečení. Na škodu určitě nebude, pokud vyvaříte všechny hřebeny. Zaručená rada jak se zbavit vší, je bohužel asi jenom jedna - pravidelně kontrolujte dětem hlavu a jakmile zjistíte, že se drbou, zakročte a nepovolte, dokud se vší úplně nezbavíte.  

kamila76 20.09.2017

Je to problém. Někteří to řeší. A jiné rodiny ne!!!! A problém je, že se musí zabíjet i hnidy!!!!

Dana 20.09.2017

"Super" článek!! Přípravky s insekticidy proti vším se už asi 5 let nevyrábějí, všechno je jen s minerálními oleji a eukalyptem (tedy přírodní), které jsou proti vším na dvě věci. Proto se teď vyskytují celoročně a ne jen 2x za rok. Chtělo by to nastudovat složení u některých přípravků, když už píšete "zasvěcené" články. Evidentně autor ještě neměl vši.

helus 20.09.2017

Dnes existuje celá řada prostředků proti vším.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat