S těhotenskou nevolností zatočí nejen zázvor. Účinná je i máta nebo citron

Čekáte miminko, ale namísto toho, abyste si užívala radosti těhotenství, neustále bojujete s nevolností? Zkuste některý z následujících osvědčených babských triků. Jsou prověřené generacemi maminek!

Na které pomocníky nedají nastávající maminky při těhotenských nevolnostech dopustit?

Tradiční zázvor

Když se řekne přírodní pomoc na těhotenské nevolnosti, vybaví se většině z nás zázvor. A to od zázvorového čaje přes sušenky a lízátka až po závor kandovaný. Někteří odborníci upozorňují, že se to s ním během těhotenství nemá přehánět, nicméně budete-li během dne v případě potřeby popíjet nálev získaný ze zázvoru, horké vody a případně medu s citronem, uklidníte spolehlivě rozbouřený žaludek.

Všemocná máta

Mátu používáme při žaludečních obtížích běžně, tak proč ne v těhotenství? Jako u každé bylinky platí, že se to s ní během gravidity nemá přehánět, ale pár doušků mátového čaje vám ani miminku v případě potřeby neublíží. Některé maminky nedají při nevolnosti dopustit na mátovou žvýkačku nebo na žvýkání lístku čerstvé máty.

Zázračný citron

Občas dokáže těhotenskou nevolnost zahnat i vdechování určitých druh vůní. A ta citronová k nim rozhodně patří! Mějte proto kousek tohoto žlutého plodu stále při sobě, a když přijde „krize“, čichejte, co to půjde. Zkusit můžete i vodu s několika kapkami citronu.

Nenápadná sušenka

Odborníci se shodují, že navzdory nevolnostem by těhotné ženy rozhodně neměly hladovět – neprospívá to ani jim, ani miminku. A co víc, hlad může nevolnost ještě zhoršovat! Že se vám točí hlava z představy jídla? Pak sáhněte po něčem „bez chuti a bez zápachu“. Třeba obyčejné sušence bez příchuti, slaném krekru, kousku bílého pečiva apod. Teprve až se váš žaludek uklidní, nabídněte mu něco výživnějšího.

Hlas těla

Vyplatí se rovněž poslouchat své chutě. Nedokážete do sebe vpravit zeleninový salát či kuře s bramborami, ale dovedete si představit, že byste zvládla pozřít třeba vanilkovou zmrzlinu? Upřímně, lepší něco než nic. Během nevolností se zkuste soustředit na vlastní tělo – napoví vám, jaké pokrmy mu udělají dobře. Ostatní doženete, až vám zas bude dobře!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pečený losos s chřestem

(1 hlasů)

Rizoto

(1 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

20 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:54
9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat