O vašem úspěchu rozhoduje i datum narození. Které děti mají největší šanci

Většina lidí je k astrologickým předpovědím skeptická. A tak není divu, že nejrůznějším zaručeným předpovědím, jež se odvíjejí od data narození, příliš nevěří. Jenže co když se do zkoumání vztahu mezi měsícem, kdy se člověk narodí, a jeho pozdějšími životními úspěchy vloží slovutní vědci?

Narodilo se vám dítě v měsíci září? Pak se připravte na určité výhody i nepříjemnosti. Jedno je však jisté. Vaše ratolest má k úspěchu našlápnuto víc než jiná. Doopravdy?

Mnozí astrologové se shodují, že děti narozené v měsíci září, tedy ve druhé dekádě znamení Panny, jsou obvykle velmi inteligentní, zvídavé, mají smysl pro detail a potřebují neustále nové podněty. Obvykle bývají dost vybíravé a nemají rády náhlé zvraty. Občas mají problém s přijetím sebe sama, což souvisí s jejich puntičkářstvím a touhou po dokonalosti.

Ať už je to pravda nebo ne, podle nové studie skutečně může měsíc narození ovlivnit dítě mnohem víc, než si jejich rodiče připouští. Existuje totiž přímá souvislost mezi měsícem září a studijními úspěchy. Jak to?

Přelomový měsíc?

Datum nástupu do školy je září, přičemž zářijové děti jsou zpravidla nejstaršími studenty ve třídě, neboť zpravidla chodí o rok později. Kanadský spisovatel a novinář Malcolm Gladwell, který se na studii zářijových dětí podílel, k tématu podotknul, že několik měsíců „volna“ navíc nemusí na první pohled znamenat nějakou výhodu, nicméně později se benefit projeví. Děti jdoucí o rok později jsou totiž vývojově úplně někde jinde, takže odlišně řeší spory a následně si získávají pozornost učitelů pro své více soustředěné úspěchy.

Po prvotní změně režimu a se svojí vrozenou schopností dodržovat zaběhnutý řád, stávají se oblíbenci „dospěláckého“ personálu školy. Ve škole obecně s nimi nebývá problém, neboť se rády učí novým věcem a často nevyznávají chaos. Nevýhodou však je, že těžko přijímají kritiku. Bohužel právě proto občas podléhají komplexu méněcennosti. Jinak je ale jeden úspěch „honí“ na cestu za druhým.

Dětské tempo jako předmět diskuze

Proto se udává, že zářijové děti bývají úspěšnější než ty druhé. Nicméně je tu otázka, co se stane, když dáte Berana, Býka, Kozoroha nebo třeba Rybičku teoreticky do školy také o rok později (pokud je to možné). Podle některých zlých jazyků to bude mít úplně stejný efekt jako u dětí narozených v září.

Existují totiž teorie, že děti by měly co nejdéle zůstat dětmi – a jenom si hrát. Nic proti, leckomu přijde nástup do první třídy v šesti letech příliš brzký. Co ale mají říkat jinde? Český školní systém je na tom ještě dobře. Povinná školní docházka v takové Velké Británii začíná ve věku 5 let. Myslíte, že tamní děti jsou v dospělosti šikovnější než třeba ty české? Dobrá otázka…

Prestižní britská agentura The Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD) oznámila, že britské školství upadá a že si současní zaměstnavatelé na mladé lidi stěžují, a to kvůli negramotnosti, neschopnosti počítat, také kvůli hrubým přešlapům vůči chování zákazníků nebo neexistujícím komunikačním schopnostem. Možná na tom „jednom roce“ volnosti doopravdy něco bude.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
16 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat