Alchymistova šifra: Kniha na podzimní večery, kterou si vaše děti zamilují

06.11.2017 | Děti a rodina

Přemýšlíte, jak své dítě odlepit od displeje mobilního telefonu či počítačové obrazovky? Pomůže vám v tom jistě i zajímavá a hlavně poutavá kniha, od které se váš potomek nebude chtít odtrhnout. A právě takovou je Alchymistova šifra, kterou vydává nakladatelství Fragment.

Fantasy, od které se neodtrhnete

"Nikomu neprozraď, co jsem ti dal."

Dokud Christopher Rowe neobdržel toto tajemné varování, učil se řešit složité šifry a hádanky, vyráběl účinné léky, lektvary a zbraně, a vůbec byl jako učedník u mistra Benedikta Blackthorna spokojený – snad až na jeden či dva výbuchy.

Pak však začne londýnské lékárníky pronásledovat záhadný kult. Začnou umírat lidé a nebezpečí se čím dál tím více přibližuje k jejich obchodu.

Christopher bude muset využít všechno, co se zatím naučil, aby přišel celé věci na kloub a řádění zla zastavil.

Odhalí klíč k děsivému tajemství, které by mohlo obrátit svět vzhůru nohama?

Pro malé i velké

Kniha Kevina Sandse si krátce po svém vydání získala po celém světě tisíce oddaných fanoušků, a to nejen mezi dětmi, jimž je primárně určena, ale také mezi dospělými. A není divu. Je totiž vyprávěna velmi strhujícím způsobem. S hlavní postavou v osobě Christophera (a jeho kamaráda Thomase) budete prožívat všechna dobrodružství, jako byste jej sami doprovázeli.

Christopher je totiž přesně tím typem hrdiny, kterého si již po pár řádcích oblíbíte. Balancováním na hraně mezi dětstvím a pod tlakem okolností rychle nabitou dospělostí je totiž velmi uvěřitelný. Ačkoli je příběh zasazen do Anglie 17. století, i dnešní děti se s ním hravě ztotožní.

Autorovi se navíc podařilo příběh vyvážit tak, aby byl mysteriózní, ale zároveň nespadal do říše pohádek, ve kterých se každý problém jednoduše vyřeší otočením kouzelného prstenu. Kevin Sands ctí zásady přírodních zákonů, astronomie, ale také botaniky a chemie. Christopher tak nemusí spoléhat na nadpřirozené síly a bytosti, aby mohl řešit záhady, které ho obklopují.

Kniha v sobě navíc kromě napětí, mysteria, prvků detektivního příběhu a putavého fantasy vyprávění skrývá také pořádnou dávku humoru.

Alchymistova šifra je právem považována za Šifru mistra Leonarda pro děti. Od téhle knihy totiž své ratolesti jen tak neodtrhnete. A co víc, hrozí, že jí propadnete i vy.

Více informací najdete na www.albatrosmedia.cz







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
14 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat