Používáte při kojení mobil? Podle vědců riskujete zdraví miminka

Brouzdáte prostřednictvím smartphonu po internetu, když krmíte své dítě? Neděláte dobře. Nejenže narušujete vztah se svým miminkem, vy ho podle všeho vystavujete i zvýšenému riziku rakoviny a vývojových poruch!

Kojení je přirozený způsob výživy těch úplně nejmenších. Je to také čas, který maminka a miminko tráví v těsném kontaktu, což je pro budování vzájemného pouta nesmírně důležité. Odborníci si poslední dobou lámou hlavu s tím, že kojící ženy při krmení svých dětí používají chytré mobilní telefony. Děláte to také? Pak byste měla vědět, co všechno je v sázce!

Mobilní technologie v blízkosti podprsenky nemají co dělat

„Je velice důležité, aby se matka stoprocentně podílela na fázi spojování se svým dítětem, a to hlavně při kojení. Pokud se s vámi novorozenec snaží navázat kontakt pomocí zvuků, doteků nebo úsměvů, a vy na to kvůli svému mobilu nereagujete, může to dlouhodobě a negativně ovlivnit váš vztah,“ vysvětluje americká psycholožka, lékařka a specialistka na mateřství Kateyune Kaeni. Vážně chcete chodit po takhle tenkém ledě? Kromě narušení vzájemného souzení však pořádná hrozba číhá i jinde.

Nepozornost? Ta si vybírá svou krutou daň

Odbornice totiž zároveň dodává, že jakékoli rozptýlení – třeba právě kvůli smartphonu, může způsobit, že si novopečená maminka jednoduše nevšimne, že kojenec má třeba potíže s polykáním, což představuje nemalá zdravotní rizika. Ženě prý ale může „ujít“ i fakt, že dítě špatně saje nebo je dávno najezené. O tom, že i záření mobilu v těsné blízkosti novorozenců je hodně nebezpečná záležitost, se ve vědeckých kruzích živě diskutuje poměrně dlouho. Jak temnou stránku vlastně ono zařízení má? Tohle vám na klidu asi nepřidá!

Rakovina a vývojové poruchy? Bohužel nic neobvyklého

Již mnoho a mnoho závěrů studií naznačilo spojení mezi dávkou škodlivého elektromagnetického záření linoucího se z velkých displejů a rakovinou. Podle některých odborníků neviditelný „mobilní smog“ zvyšuje pravděpodobnost nádorů na mozku i vývojových poruch. Proto experti doporučují kojení a užívání moderních technologií zásadně neslučovat! Teď už je jen na vás, zda si to vezmete k srdci…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat