Komentáře k článku

Martin 27.12.2021

Za to jak mase deti vyrůstají muzou blbe zakony my jsme dostali poradne dodrzky a vedeli jsme ze mame drzet hubu a krok melo se vse vratit

pavel200 20.06.2018

Trestat prací to je ono, jen ať si zvyká že práce je za trest a dávky jsou zadarmo.

aster pavel200 22.06.2018

Když na ty dávky nikdo nevydělá, tak prostě nebudou...*3*

MARYBEL 19.06.2018

Jsem štastná,že jsem dětství prožila v psí boudě,na stromě,na kopci,v lese...atd.Chudáci dnešní děti,vůbec jim nezávidím.

Pavel 19.06.2018

Výborný návod, jak dítěti znechutit knihy i jakoukoliv domácí práci. Výchva k hlouposti, omezenosti a lenosti.

konatovka 19.06.2018

Už to máme spoustu let za sebou, ale moje děti v pubertě byly skvělé, žádné problémy.:-O

Petr 19.06.2018

Mají vše a ničeho si naváží. Práva znají dokonale, ale povinnosti jsou jim cizí. To je celé. Jak říká moje maminka: Na mě když šla puberta tat´ka mi vrazil kýbl do ruky a hybaj na pole sbírat kameny a bylo po pubertě!

Siraellen 18.06.2018

Není to příjemné

Jana 18.06.2018

Myslím, že důležitější je prevence než trest. Vychovávat dítě v pubertě - to už je pozdě, natož vychovávat prostřednictvím trestů. Mám dvě "děti" ve věku 24 a 26 let. Nezažili jsme nějaké velké problémy, neporozumění a ani tresty, a to ani v pubertě. Samozřejmě, že se občas objevilo nějaké menší zlobení, ale vždy jsme si to společně vyříkali a bylo zas dobře. Od mala měli syn i dcera své povinnosti, kterými pomáhali v domácnosti. O společných věcech a o rodinných financích jsme se radili vždy společně. Pokud něco chtěli a obhájili si to, dostali to. Nechali si vymluvit zbytečnosti. Od 10 let dostávali kalesné a hospodařili si s ním. Od 16 let chodili o prázdninách na brigády. Práce, učení, přiměřená strava, sport, slušné chování a mluvení, odpovědnost za svěřené úkoly, pomoc potřebným to byla od malička samozřejmost. V tuto chvíli budou oba končit vysokou školu, jsou na prahu další etapy života, a já doufám, že si uchovají životní postoje, které jsme se jim už od narození snažili s manželem vštěpovat.

lida Jana 18.06.2018

naprosto souhlasím. U mě to stejný. Také jsem nikdy nedávala práci za trest, ale ani peníze za vykonanou práci. Vedla jsem je k tomu, že práce v domácnosti či pro babičku s dědem je samozřejmá povinnost, kterou prostě musí někdo udělat. No a když se o práci podělíme, máme všichni více času na to, co nás baví.

aster lida 19.06.2018

Také souhlasím - domácí práce jako trest je nesmysl - jednou žijí děti ve společné domácnosti, tak se taky musí podílet na jejím chodu, což znamená pravidelné povinnosti, o kterých se nediskutuje. S těmi tresty je potíž - pokud má trest účinkovat...

helus 18.06.2018

Toto období máme za sebou.

Týna 18.06.2018

Ne každý puberťák nerad čte. Dvě knihy? Jo,to by byla odměna, jako druhý dárek k narozeninám a do týdne by byly obě přečtené. :)

glady 18.06.2018

už to mám e dávno za sebou

Petra 18.06.2018

Akorát, že pro většinu současných puberťáku neustále čumících do mobilu je větší trest jít ven, než být doma. :-p

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat