Tyhle typy matek potkáte v každé školce. Která z nich jste vy?

28.10.2018 | Děti a rodina

Právě začal nový školní rok a mnozí rodiče odvádí každé ráno svá dítka do školky, kde se v šatnách potkávají s mnoha jinými maminkami. Všimli jste si už někdy, že by se většina z nich dala „zaškatulkovat“ do určitých typových skupin? Každé dítě zvládá pobyt ve školce jinak a stejně tak i každá maminka. Právě o tom bude násůedující článek. Najdete se v něm?

Úzkostlivky

Tahle charakteristika se týká spíše maminek, které mají jediné dítě a právě byly nuceny odložit jej do školky. Mají strach, jak to jejich milované děťátko zvládne, a bývají přesvědčené, že se na něj po příchodu do třídy ostatní děti sesypou jako supi. Už předem se snaží vštěpovat učitelkám rady ohledně přístupu k jejich malému andílkovi, neboť bude jistě obětí školkového gangu a je více než nutné, aby ho učitelka bránila vlastním tělem. Strach o psychiku jejich dítěte je přechází těsně poté, co je lapeno, kterak najíždí do holení ostatních plastovou tatrovkou.

Stresařky

Mezitím co vy v klidu stoupáte po schodech do patra, proběhne vedle vás jedna z maminek, v každé ruce vláčí jedno ze svých dětí, křičí, aby pohnuly, že absolutně nestíhá, v šatně nervozně podupává, chodí sem a tam a kritizuje svoje děti za to, že jsou pomalé. Než stihnou rozepnout knoflíček na svetru, už je z něj matka stresařka vyvléká a nezapomene prohodit něco o tom, že v pěti letech pomáhat dítěti ze svetru je ostuda. Při vyzvedávání chodí většinou poslední, zadýchaně vysvětluje, že jako jediná žena na planetě uvízla v koloně, zdržela ji prodavačka v obchodě nebo měl autobus zpoždění.

Stylistky

Na začátku každého školního roku dostávají maminky informace o tom, co jejich děti budou ve školce potřebovat. Kromě holínek, kapesníčků a náhradního spodního prádla se učitelky často zmiňují o tom, abyste dětem dávala pouze oblečení, které vás nemrzí. Přesto se najdou matky, které zásadně oblékají své dětičky do značkových oblečků, svetříků z kašmíru, ideálně do krémových a bílých tónů a pak krčí rameny, že jejich děti bohužel nic jiného na sebe nemají a že to je v pohodě. Pak se tváří kysele, když jsou nuceny hrabat z pískoviště vestičku z pravé alpaky a ještě po učitelkách házejí pohledy, jako by se snad neuměla postarat o to, aby jejich dítě bylo čistší.

Zvědavky

Kdepak jste dnes byli? Co měla Mařenka k obědu? A snědla všechno? Byl Honzíček kakat? A jak dlouho stavěl kostky? Nestýskalo se mu? Matky zvědavky chtějí mít o všem přehled. Je jasné, že dokud byly s dětmi na mateřské, měly dokonalý přehled o tom, co jejich dítě jedlo nebo dělalo. Nicméně tyto dotazy většinou učitelky ochotně zodpoví, ale lezou jim krkem.

Manažerky

Mezi maminkami se najde i mnoho takových, které jsou přesvědčené, že jejich dítě je nadprůměrně inteligentní a vyniká nebývalým talentem. Často pak vyžadují, aby mu ve školce přizpůsobili prostředí, které bude hodné jeho intelektu. Omalovánky může mít klidně složitější, rozumí dvěma jazykům, tudíž by bylo dobré je střídat, a také má rád, kdy mu někdo soukromě čte, vyvíjí to jeho schopnost předpovídat budoucnost. Malý jasnovidec se sice netrefí lžičkou do pusy, ale hodinu španělštiny rozhodně vynechat nemůže.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
16 Příspěvků
Poslední příspěvek 3.5.
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 2.5.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat