Komentáře k článku

konatovka 10.10.2018

Moje děti jsou již dospělé a mají své dospívající děti.;-)

Martina 05.10.2018

Ptala jsem se dcery(26 let), kdy jsem jí řekla pravdu o Ježíškovi, čertech... Tak prý NIKDY. Trvám na Ježíškovi stále. Má pravdu.

Siraellen 05.10.2018

nikdy jsme nic takového neříkaly

ovace 05.10.2018

naše děti neznají Zoubkovou vílu

Soňa 05.10.2018

Nikdy jsem dětem neříkala, že jim dárky nosí ježíšek. Myslím, že když nechceme aby děti lhaly nám, nesmíme lhát ani my jim. Navíc, nikdy jsem neměla moc peněz, jasně musely chápat, že jim můžu koupit jenom něco. Čerti a Mikuláš jsou masky. Konec. Takže tříletá dcera nehysterčila, ale ochotně se nechala od čerta vzít do náručí. Dcera od kolegyně měla doslova záchvat ještě v deseti letech. Děkuji, ale fakt ne...

Dana 05.10.2018

Mám pětiletou dceru. Maruška věří na Ježíška a zatím nemá pochybnosti o tom, že existuje. Jenom stále přemýšlí, proč ji přinesl i věci o které si nenapsala. Člověk a zvlášť dítě musí v něco věřit.

vera 04.10.2018

Zoubková víla se sem dotáhla po roce 1990 z USA. Tooth fairy. Z dětství jsem nic takového neznala, když byly moje děti malé, tak jsme o ní také nevěděli. Začalo se s tím blbnout až po roce 1990, stejně jako s "helouvínem". Můj vnuk už o Zuběnce věděl, a tak, když u mne jednou spal a vypadl mu zub, tak jsem mu dala pod polštář, tuším, desetikorunu. Byl tím nadšený a zkoušel všechny ostatní zuby, jestli by nechtěli vypadnout, že by dostal další peníze.

Jarka vera 05.10.2018

to je mi vás docela líto. Já jsem asi starší ročník, ale zoubková víla u nás chodila i hluboce před r. 1990. Mám jen krásné vzpomínky a moje děti věří taky.

Jana 04.10.2018

Máme tři děti. (10 let, 6let, 8mes.) Vždy jsme doma mluvili o Ježíškovi, vilách, čertech a jiných pohádkových postavách. Ježíšek ale vítězí. Na toho věří stále. U ostatních už tak nějak přišly na to, že jsou to buď vymyšlené postavy(vily) nebo převlečení pánové(čerti). Ale i z těch čertu má ten šestiletý obrovský respekt. Děti potřebují v něco věřit. My dospělí už nemáme viru vůbec v ničem a jsme de facto o něco ochuzeni. O to dobro, které vzdy vítězi nad zlem, dárky které musíme samy vybrat. I já měla takhle krásné dětství.

Jaroslava 04.10.2018

Tak hlavně to tu nezapomeňte vytroubit, aby i ty děti, které dosud věřily, si mohly přečíst, že vlastně Ježíšek ani podobné bytosti neexistují. Díky, fakt.

Standa Jaroslava 05.10.2018

...tak je asi něco špatně, pokud si šestileté dítě brouzdá na netu a loví informace.....to že Ježíšek není, najde i jinde!

Kristyna04 04.10.2018

Jelikož jsem byla mladší sourozenec, tak mi všechno vykecal brácha. :-D teď ještě máme miminko a už se těším na pohádkové období :-)

helus 04.10.2018

Když byly děti malé na vílu věřily.Dnes pohádky říkají svým dětem.

xxkouckaxx 04.10.2018

u nás se všechny tyto kouzelné bytosti držely dokud holky nezačaly sami špekulovat , pak už i jiné děti něco prozradili , takže se muselo s pravdou ven , ale byla to velká škoda :-/ děti mají věřit na pohádky , patří to ke krásnému dětství a ta nádherná naivita a absolutní víra v dobro se už nikdy nevrátí

aster xxkouckaxx 04.10.2018

To je pravda. Mně bylo 5, když mi babka řekla, že není Mikuláš ani Ježíšek - mrzelo mě to. Syn věřil na Ježíška až do 8 let - pak jim to ve škole dost neomaleně řekla učitelka - baba v mém věku - vylískala jsem jí za to - schytala to i za moji babku. *6*

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat