Komentáře k článku

Kristyna04 13.10.2018

Je samozřejmě lepší děti již od začátku učit jíst zdravě a ne hned do nich cpát nějakou chemii :-)

ovace 12.10.2018

rád si dám ovoce místo sladkostí

Sára 11.10.2018

A co dát dítěti, které je alergické na ořechy, když jsou tak strašně zdravé, co? A kvalitní hořkou čokoládu? Tu snad žádné dítě nesní, protože je moc hořká. Ostatně ani já ji nemám ráda. Nejlepší je mléčná nebo na vaření, když to ještě byla čokoláda a ne jen nějaká pochoutka.

aster Sára 11.10.2018

A opravdu jste měla někdy kvalitní hořkou čokoládu? Třeba 70% lindt - to není zase tak hořké, ale je to nesrovnatelné s hnusnou fialovou milkou, která má s čokoládou společný tak akorát název *6*

Sára aster 12.10.2018

Samozřejmě, ale prostě víc než 52 % kakaa v čokoládě nedokážu sníst. Nechutná mi nic hořkého: Tonic, káva, pivo, atd. Dokonce ani "sladká" ochucená piva, o kterých každý tvrdí, že jsou sladká, protože v nich prostě cítím tu hořkou chuť piva.

aster Sára 12.10.2018

Tak to chápu - taky nemám ráda hořké, i když ranní kávu (jedinou) piju neslazenou a silnou - ale já piju "brazilku" - není tak hořká jako robusta. Pivo ani tonik nemám ráda - pro mně je to moc hořké. Čokoláda nad 50% se už dá jíst - ale zkuste třeba míchání - prostě si vezměte současně kousek sladší a kousek třeba 70% - časem si zvyknete vnímat spíš tu "čokoládovou" chuť :-)

nea 11.10.2018

Med máme moc rádi, ale ne ten ze supermarketu. Za med si raději připlatím a koupím od prověřeného a spolehlivého včelaře od kterého nakupuji už pár let a vím, že koupím kvalitní med.

umfa 10.10.2018

Co je na tom medu tak zdravého? Je to jen směs cukrů, v důsledku se moc neliší od běžného cukru. A když budete dítěti dávat CocaColu, vyjde to už úplně na stejno (glukóza+fruktóza) jako med :-)

Trémon 10.10.2018

Redakce, styďte se, už plodíte takové bláboly jak Vágnerová. Děti jedí to, co je naučí rodiče. Pokud mají ve zvyku kupovat večeři v okně nebo fastfoodu nebude jim normální jídlo chutnat. Ořechy opravdu nejsou pro malé děti, hlavně, že s nimi ochutíte jogurt. O hořké čokoládě ani nemluvím, tu většina malých dětí nemiluje.

helus 10.10.2018

Všechny tyto potraviny máme rádi.I děti.

Petra 10.10.2018

Muj klucik zbasti cokoli.;-)

Gallaxy 10.10.2018

Já mám doma všežravce. Misku špenátu zají pytlíkem Haribo bonbonu, na chut si dá k tomu banán a pak letí k ledničcce kouknout čím by mohl pokračovat

xena 10.10.2018

nechápu tyhle články a ani tyhle 'problémy' rodičů! Na co jste si děti od mala naučili, to chtějí jíst. Jestli si někdo myslí, že může dítě od mala cpát rohlíky s gothajem, burgry od mekáče, hranolkama s přeslazeným kečupem, a hromadou jedovatejch sladkostí, a pak když mu v šesti letech předloží mrkev, tak že se po ní dítě umlátí - tak to je omyl. Kdyby ale děti neznali fastofood, sladkosti dostávali jen doma zdravě vyrobené a v rozumném množství, a zeleninu měli na talíři každý den už od prvních příkrmů - tak ji neodmítali, protože by to pro ně bylo 'normální' jídlo. Takže šesit následky zmlsaného dítěte je jen zodpovědnost rodičů!

Alfi1101 xena 10.10.2018

Souhlasím, nemůžu přece vyžadovat něco, co neznám, to stejné platí pro děti. Když někdo běduje, že by mu dítě jedlo jenom sušenky/kostíky/pofidérní Kinder mléčný řez, tak se zeptám: A jak k tomu to vaše dítě ve dvou letech přišlo? Syn jedl brokolici, papriky, ryby, kvalitní jogurty, a o existenci nějakých sajrajtů typu mekáč netušil. Dodnes (17 let) je zdravý jak řípa, i když si samozřejmě tu a tam dá něco, co není košer. Ale ono mu to ani moc nechutná, není na to zvyklý.

aster xena 11.10.2018

S tímhle naprosto souhlasím. Kamarádka má problém se synem (8), který je drobný a jí jako vrabec - je strašné, jak se v jídle nimrá. Dva dny na chatě odhalily příčinu - vezla s sebou doslova pytel sladkostí, ze kterého obě děti od snídaně užíraly - pak se diví, že obědy a večeře mu nejedou. Nebrala bych ohled na jeho řev a sebrala bych mu ty sladkosti najednou a pokud by trucoval - nesníš oběd? Fajn, dostaneš ho k večeři...k snídani...dá se uvařit jídlo, které v chladu v pohodě vydrží dva dny a je dost velký, aby mohl být klidně dva dny hlady - však by si to rozmyslel.

aneta 10.10.2018

no - tak celozrnné výrobky by měly děti konzumovat až od sedmi osmi let (prý), co se medu týká, ano - má víc minerálů než cukr, ale taky často víc pesticidů a léčiv používaných pro proočkování včelstev, ořechy a bobulovité ovoce děti obvykle konzumují bez problémů, takže zařadit je do tématu "jak děti naučit jíst zdravé věci" je trochu mimo mísu. Stejně tak jogurt nebývá problém, pokud teda rodiče nezačnou s obarvenou přeslazenou břečkou. Špenátu dnes už víc než zastaralej Pepek námořník nepomůže, do toho musej děti "dorůst" a tmavou čokoládu většina z nich spase stejně jako jakoukoliv jinou a v množství, v jakém se jim k ní podaří dostat, takže tady záleží spíš na dostupnosti. Co se nekoupí a doma není, to děti nesnědí.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat