Píchnout nebo nastřelit holčičce náušnice

12.05.2021 | Děti a rodina

Nastal čas ozdobit ouška vaší malé princezničky náušnicemi, ale vy se stále nemůžete rozhodnout jakou metodu aplikace zvolit? Nejste si jistí materiálem a vlastně ani časem? Poradíme vám.

Poradíme vám.

Není moc malá?

Nejčastěji se setkáte s doporučením nechat propíchnout dítěti ouška zhruba ve třetím až čtvrtém měsíci věku. Možná se vám to zdá brzy, ale tento věk je skutečně vhodným obdobím, jelikož má dítě za sebou první povinná očkování a zároveň je dost malé na to, aby si z celé akce neodneslo žádné trauma. Také ještě není natolik pohyblivé, aby se pokoušelo náušničky vytahovat, a ranky se pak rychle hojí.

Pistole, nebo jehla?

Jednoznačně nejšetrnější metodou je nastřelení. Jednak jde o velice rychlý a téměř bezbolestný zákrok, který se mnohdy obejde bez krve, za druhé se nastřelení provádí samotnou náušnicí, tudíž není potřeba s čerstvými rankami dále zápasit ve snaze dostat do nich vybraný šperk. Cena aplikace i s vybranými náušničkami je okolo tisíce korun a náušničky jsou nejčastěji vyrobené z chirurgické oceli, titanu nebo plastu, u kterých nehrozí alergické reakce.

Píchání lalůčků jehlou je sice levnější, je však nutné připočítat cenu za náušnice, které v tomto případě bývají nejčastěji ze zlata, a tudíž dražší. Ani u těch ale nelze zaručit, že se u dítěte neprojeví na vybraný kov žádná alergie.

Jaké náušničky vybrat?

Jak už bylo naznačeno výše, nejméně problémovým materiálem je chirurgická ocel, titan nebo plast. Dříve bylo zvykem pořizovat dítěti náušnice z bílého nebo žlutého zlata, okrajově i stříbrné. Postupem času se však lékaři setkávají čím dál častěji s alergií na tyto materiály.

Důležité je také zvolit správnou velikost a systém zapínání. Pro miminka jsou nejvhodnější náušničky se závitovým balonkem, u kterého nehrozí poranění kůže za uchem, ani její ztráta. Druhou možností jsou brizurky, u kterých je zapínání vpředu, háček se zasune do ucha ze zadní strany ucha směrem dopředu a zapne se do očka na přední straně náušnice.

Následná péče je důležitá

Ouška je až do úplného zhojení důležité udržovat v čistotě a suchu. Vyhněte se návštěvám veřejných bazénů, abyste předešli zavlečení infekce, čerstvé vpichy také zbytečně nemáčejte ani ve vaně. Dbejte na pokyny lékaře a dodržujte přísnou hygienu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat