Nevděčné dary: Proč dětem raději nekupovat tyto hračky

04.06.2019 | Děti a rodina

Máte-li v rodině někoho, kdo má děti a chystáte se je v rámci návštěvy potěšit drobným dárečkem, měli byste si pořádně rozmyslet, co vyberete. Ve snaze udělat dítěti radost totiž často vybíráme hračky, které dovedou přivádět rodiče k šílenství. Kterým se vyhnout obloukem?

Plyšáci

Nemáme nic proti plyšovým hračkám, ale ať chceme nebo ne, vesměs jsou to jen policoví lapače prachu, které bohužel mají schopnost se množit geometrickou řadou. Nakonec skončí v pytli na půdě nebo v pokojíčku na „výstavce“, kde je budou rodiče malého majitele nuceni oprašovat a neustále přesouvat z místa na místo.

Kapesní diskotéka

Hračky, které svítí, blikají, jezdí, točí se, a k tomu navíc hrají hlasité a příšerné melodie, doma nikdo nechce. Bohužel se jich na pultech asijských prodejců vyskytuje nepřeberné množství, a ačkoli vypadají předměty skutečně lákavě, navíc jsou mnohdy za příznivou cenu, nechte je raději ležet v obchodě a vyberte něco jiného. Tyto hračky mají totiž zvláštní schopnost. Po nechtěném namočení do vany dokážou hrát za oknem zabalené v ručníku i celý týden. 

Barvičky

Vést děti k výtvarným činnostem je jistě chvályhodné. Pokud se ale nejedná o vaše děti, nenakupujte bezhlavě tempery, prstové barvy, třpytivá lepidla a cokoli jiného, čím by mohlo obdarované dítě způsobit škody na majetku v domácnosti svých rodičů. Když už, kupte raději pastelky.

Atrapy zbraní

I když jste jako malí běhali po lese a hráli si na partyzány, vojáky, zločince či muže zákona a vzpomínáte na to s nostalgií, vyhněte se nákupu jakýchkoli předmětů, které souvisejí s násilím. Nekupujte plastové samopaly, granáty, nože a meče, kuličkové pistole apod. Nebo se nejdříve zeptejte rodičů, zda s takovým dárkem souhlasí. Někomu se vidina toho, jak jeho dítě běhá po zahradě a hází po psovi granátem, mezitím co čtvrtí žížaly plastovým mečem, poněkud příčí.

Digi-hry

Chcete přivést cizí dítě k závislosti a zároveň naštvat jeho rodiče? Tak mu pořiďte digitální, počítačovou nebo televizní hru. Ne, teď vážně. Takové předměty skutečně nejsou dobrou volbou. Když už hru, tak raději stolní. Tu většina rodičů sice také nevidí rádo, protože jsou nuceni hrát ji později s dítětem, ale je to lepší, než aby civělo do monitoru.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat