Studenti, kteří se vyhnou v době dospívání vztahům, mají lepší studijní výsledky

Teenageři, kteří se během střední školy vyhnou vztahům a randění, můžou být vnímáni trochu jako outsideři. Jenže podle psychologů z Georgie na tom nejsou mentálně a studijně hůř než ti, kteří mají partnery. Naopak. Mají skvělé výsledky ve škole a také jsou na tom mnohdy lépe v měřítcích mentálního zdraví.

Studenti středních škol, podle výzkumu psychologů z University of Georgia, kteří byli po celou dobu studia single, měli dobré sociální dovednosti a velmi nízké skóre na škále deprese. Ve škole měli stejně dobré či lepší výsledky než ti, kteří s někým randili.

„Odborní školní poradci, psychologové a učitelé by měli podporovat sociální normy, které umožnují studentům užívat si individuální svobodu při rozhodování, jestli budou randit, nebo nebudou. Náš výzkum naznačuje, že v obou případech mladí lidé prospívají dobře,“ tvrdí doktorka Brooke Douglasová z University of Georgia.

Jaká matka, taká Katka...

Jaká matka, taká Katka, praví jedno moudré rčení. A vychází ze skutečnosti, tedy že děti kopírují své rodiče. Minimálně v případě dospívající mládeže a chování matek k přátelům to platí. Teenageři se ke svým přátelům chovají podobně jako jejich matky. A pokud má matka problémy s kamarádkami či kamarády, často je mají i její děti. A samozřejmě to platí i o navázání intimního kontaktu i v tomto případě děti velice často kopírují chování svých rodičů.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat